2012-02-22 - Erik Wickman ny vd för Inet


Inet tillsätter internt med mål att fortsätta växa
Erik Wickman ny vd för Inet

Datorhandlaren Inet, som förra året ökade omsättningen med 22 procent, gör nu ett vdbyte för att fortsätta den anslagna tillväxten. Marknadschefen Erik Wickman (32) tillsätts internt och tar över som vd från och med 1 mars 2012.


– Vi har höga mål för de kommande åren och det ska bli spännande och kul att fortsätta vår expansion på nätet och med fler butiker, säger Erik Wickman, tillträdande vd för Inet.


Datorhandlaren Inet med huvudkontor i Göteborg har haft en mycket god tillväxt de senaste åren. Förra året ökade omsättningen med 22 procent och en ny butik öppnades i Stockholm. Inet, som idag har butiker i Göteborg, Uddevalla och Stockholm, omsätter 400 miljoner kronor.


– Vår fortsatta tillväxt ska komma från både webbförsäljning och butik, denna kombination ser vi som en viktig grundsten för vår expansion. Vårt mål är att bli en rikstäckande datorhandlare och vi kommer även att se över hur vi kan bredda produktportföljen,
säger Erik Wickman.


Erik påbörjar tjänsten som vd 1 mars 2012 och tar över från nuvarande vd Peter Erlandsson som framgångsrikt lett företaget i tolv år. Peter kvarstår som delägare i Inet men lämnar operativt verksamheten. Ny marknadsansvarig tillsätts inom kort.För ytterligare information
Magnus Sjöbäck, pressansvarig, 070-445 15 99, magnus.sjoback@inet.se
Erik Wickman, marknadschef, 0708-65 27 02, erik.wickman@inet.se
Bilder och hemsida