Inet utforskar nytt vatten

Vi har påbörjat ett projekt tillsammans med en otroligt duktig och begåvad moddare som trots sin ålder redan har ett gäng riktigt häftiga projekt i bagaget.

 

Låt oss stolt presentera: Laine - en otroligt driven kille som inte bara bygger datorer utan i vår mening skapar verk och är mer en konstnär än något annat.

 

Under dom närmsta veckorna ska vi veckovis presentera vårt projekt där ni får följa med, steg för steg, i byggprocessen och vi hoppas på att vi både kan ge er nya inspirationer och nya sätt att se på en dator, men också ge en inblick i det otroliga arbete som ligger bakom.

 

Men istället för att dyka ner i vårt projekt med en gång så tänkte vi att det kanske inte är alla som känner till vem Laine är, så vi börjar helt enkelt idag med en presentation och kort beskrivning av honom och kommer även visa upp en del av det han gjort tidigare för att ge en försmak till vad det är ni kommer att se framöver.

 

Så, vem är Laine?

Laine Curreal

Vid 12 års ålder köpte Laine en moped och det var egentligen där som moddningen på sätt och vis började. Han gjorde egna delar och renoverade mopeder och redan vid den här tiden lade upp sina projekt, byggloggar och bilder på forum på nätet.

 

Gnistan var redan tänd, så att säga, och när teknikintresset tog över och Laine sålde av sina mopedprojekt så var viljan att bygga, skapa och förändra fortfarande lika stor så nästa naturliga steg blev att ge sig an datorer.

 

Laines Curreal

Första riktiga datorbygget kom att bli kallat Laines Curreal och det började med att han fick en datorlåda av en vän och började sen lacka, tillverka och modifiera del för del. Projektet växte och han köpte till komponenter och delar allt eftersom han hade råd och även började få allt mer intresse från diverse sponsorer.

 

Laine Curreal

Även om det var Laines första projekt så gjorde han inga kompromisser och en av dom coolaste modifikationerna som vi tyckte, var på denna var att han sleevade alla kablar till nätaggregatet, drog alla kablar rakt igenom sidan på nätdelen och chassit genom hål han kapade upp själv. Detta gjorde att du inte kunde se en enda kabel sticka ut från nätaggregatets front - något som antagligen aldrig tidigare varit gjort och som blev riktigt grymt tycker vi!

 

Värt att notera är också att även fast sleeving har blivit stort idag och vi har en del själva i vårt sortiment så var det vid den här tidpunkten otroligt svårt att få tag på och fanns inte på svenska marknaden överhuvudtaget. Ville du sleeva var tvungen att specialbeställda från USA och då fanns det bara ett fåtal återförsäljare och endast en färg att välja på - svart.

 

Laine Curreal

Laine gjorde dessutom ett fläktgaller som han dremlat själv, sleevade alla kablar för hand, lackade om nätaggregatet och bytte ut fläkten mot en större, lackade datorlådans stomme och utsida samt kapat HDD-buren och gjort egna hål för kabeldragning i moderkortsplåten - detta är bara en del av allt arbete som han gjort på enbart detta projekt.

 

För att ge en uppfattning om tidsåtgången till det här projektet så har han lagt ner 100-150 timmar i aktiv arbetstid enbart på själva fysiska arbetet på bygget och sen otaliga timmar med att skissa och planera.

 

Nästa vecka tar vi och visar upp ett till utav Laines andra projekt och kommer även avslöja vad vårt egna projekt heter! Så håll utkik här och på vår facebooksida!

 

Hela galleriet med mycket fler bilder från Laines Curreal hittar du på vår Facebook-sida:

https://www.facebook.com/inet.se

 

Vid tillfälle att någon av er blir inspirerade tänk på att alltid ha skydd för näsa och mun vid lackering och dremel!