Bygga en dator - Del II : lackering, testmontering

Då är det dags att presentera del två i vårt projekt "Inet Mono" och idag visar vi upp lite av delarna som har lackerats, vi testmonterar och förklarar kort hur ett vattenkylningssystem fungerar. 

 


 

 

Fästplattan/radguarden som vi kapade till och monterade i del 1 för att kunna fästa radiatorn på baksidan är nu vitlackerad för att matcha den vita datorlådan.

 

 

 


 

 

Insidan av datorlådan har en rå metallfärg och passar inte riktigt in i vad som är tänkt för det här projektet så den lackeras mattsvart. Höljet till radiatorn lackerades mattvit även på insidan vilket skapar en skön kontrast mot den numera mattsvarta interiören ihop med radiatorns svarta kylflänsar. 

 

 

 


 

Vi fortsätter med att testmontera moderkortet, ett Zotac Z68-ITX WiFi.  

För att det ska matcha in i vårt tema så är chipsetkylaren vitlackerad och givetvis paras det ihop med ett kit vita Corsair Vengance 8GB LP.  

Vattenblocket på processorn är ett EK Supreme HF och som för tillfället är helt omodifierat.

 

 

 


 

Nästa steg är att montera dit grafikkortet vilket kommer bli ett KFA2 GeForce GTX 570 1280MB och på det så sitter vattenblocket EK FC-580 DCII.

 

Det är lite tajt, men det är inga problem att koppla ihop det som ni ser!

 

 

Här ser ni även att det trådlösa nätverkskortet fick sig en ordentlig make-over - fästet, kretskortet, störningsskölden och antennhållaren har allt lackerats mattsvart. 

 

Även om vi fortfarande är väldigt långt ifrån klara så kan ni redan här börja få en känsla för hur ett vattenkylt system fungerar. Som ni ser på bilden så seriekopplar man vattenblocken på processorn och grafikkortet med radiatorn så att samma vätska går igenom hela systemet och på sätt får till en effektiv kylning.

 

Det som fortfarande saknas här är ytterliggare en radiator som kommer vara ännu lite större och givetvis pumpen som är ett måste i ett vattenkylt system - det kommer vi att visa längre fram! 

 

Detta var allt för del 2 i "Projekt Mono". Ni hittar fler bilder i vårt album på Facebook och för er som vill veta ännu mer så kan ni även följa detta projekt Sweclockers och bit-techs forum där Laine löpande kommer lägga upp mer information.

 

Facebook:

http://www.facebook.com/inet.se

 

Sweclockers.com:

http://www.sweclockers.com/forum/5-modifikationer-och-egna-konstruktioner/1101636-inet-mono/

 

bit-tech.net:

http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=228523