Inet testar Diablo 3

12 år har passerat sedan Diablo 2, ondskan har nu återvänt en tredje vända för att återigen försöka sluka världen med flammor och skräckinjagande demoner. Förväntningarna är skyhöga men lever äventyret upp till hypen?

 

 

Utförande över innovation

Det pratas mycket om innovation inom spelbranschen, många kritiker menar på att det är alldeles för få spel idag som visar något ”nytt”. Blizzard, som står bakom spelet Diablo 3 har valt att satsa på ett perfekt utförande istället för att söka innovation – det har nu visat sig vara ett mycket lyckat beslut.

 

I det stora hela så är Diablo 3 mycket likt föregångaren, du styr din karaktär med musen från ett ”fågelperspektiv”, manglar genom skaror av monster och samlar på dig magiska föremål. Konceptet är enkelt men det håller fortfarande förvånansvärt bra och det är ett mycket välbeprövat format.

 

Genom att satsa mycket resurser på att utveckla och förfina det som gjort Diablo -serien så framgångsrik tidigare så har dem nu kunnat släppa en uppföljare som känns nytt och fräscht.

 

Det är otroligt givande att se barbaren, utrustad med en tvåhandsyxa vråla ursinnigt när han hänsynslöst klyver genom horder av demoner. När dem stupade sedan lämnar efter sig glittrande skatter och magiska föremål börjar man plötsligt inse hur oerhört beroendeframkallande det är.  Diablo 3 känns tidlöst.

 

Vi förutspår många sömnlösa nätter och utslitna möss - låt klickfesten börja!

 

Spelet hittar du här: /produkt/6330330/diablo-iii