2012-05-31 - Inet förvärvar JME Data


Inet fortsätter att växa
Rivstartar i Malmö efter förvärv av JME Data

Den Göteborgsbaserade datorhandlaren Inet vill växa i hela Sverige. Nu rivstartar man verksamheten i Skåne genom att förvärva JME Data som nyligen lämnade in sin konkursansökan.

- JME Data har under många år byggt ett rejält förtroende i Skåne som vi hoppas kunna förvalta under Inet på bästa sätt. Vi kommer även öppna upp en butik i centrala Malmö efter sommaren och förmodligen återanställa några från den gamla personalen, säger Erik Wickman, vd för Inet.


Datorhandlaren Inet är både välkänd och omskriven för sin goda service och att leva upp till behoven hos dator- och spelentusiaster. Nu växer Inet genom att förvärva en annan datorhandlare, JME Data, som sedan 1990 erbjudit entusiaster i framför allt Skåne datorer och datorkomponenter.

För oss är kombinationen webbhandel och lokal butik en framgångsfaktor vilket vår satsning i Stockholm också visat. Med förvärvet av JME Data får vi den start i Skåne som vi önskat. Dels hoppas vi kunna konvertera befintliga kunder och dels öppnar vi en ny butik med ett centralt läge, säger Erik Wickman, vd för Inet.

Förvärvet avser varulager, inventarier, varumärke och domänerna som ägts och drivits av JME Data som la ner verksamheten 11 maj 2012. Varumärket kommer inte att användas framöver.

- Vi kommer försöka hjälpa JME Datas kunder med garantiärenden och göra allt vi kan för att deras kunder ska bli nöjda med Inet. När vi öppnar vår Inet-butik efter sommaren planerar vi även att återanställa personal som tidigare arbetade i JME Datas butik, säger Erik Wickman, vd för Inet.

Ladda ner hela pressmeddelandet på svenska (.pdf)
Ladda ner hela pressmeddelandet på svenska (.doc)

För ytterligare information
Magnus Sjöbäck, pressansvarig, 070-445 15 99, magnus.sjoback@inet.se
Erik Wickman, vd, 0708-65 27 02, erik.wickman@inet.se