Nvidia GeForce GTX 660Ti är släppt!

Efterföljaren till otroligt populära och prisvärda GeForce GTX 560Ti är här och är inte helt oväntat kallad GTX 660Ti – lever det nya kortet upp till förväntningarna?

 

Precis som sin föregångare så riktar sig GTX 660Ti till dig som är ute efter en så hög prestanda per krona som möjligt. Efter att vi fått tag på ett tidigt kort från Nvidia och själva kört lite egna benchmarks och tester så kan vi inte annat säga än att kortet levererar, med råge!

 

Vi tar och börjar med att titta på hur själva kortet ser ut:

 

 

 

Det vi kan konstatera utifrån referenskortet som vi fått är att det påminner mycket om det vi sett tidigare från Nvidia när det gäller design och utformning. Noterbart är att GTX 660Ti har 2st 6pin PCIe-kontakter vilket tyder på lägre strömförbrukning och värmeutveckling jämfört med storebrorsorna GTX 670/680 som huserar 1st 6pin och 1st 8pin PCIe.

 

Vi ser även att PCBn (kretskortet) är väldigt kort vilket gör att vi nog kommer kunna se en hel del intressanta modeller i höst med eftermarknadskylare från de stora tillverkarna. Detta ihop med den lägre strömförbrukningen kommer att passa utmärkt i mindre maskiner men som ändå kommer kunna ha rejält med spelprestanda!

 

Sanningen är att vi idag lanserar två helt nya Taurus-modeller! De kommer att heta Taurus eSport och Taurus eSport PRO, där den förstnämnda datorn kommer med med just ett GTX 660Ti! Taurus eSport PRO är vår toppmodell och kommer med värstingkortet GTX 680. Båda datorerna är även godkända av Battlefield3-klanen Eyeballers som vi numera är stolta sponsorer till!

 

 

 

Så, lever GTX 660Ti upp till förväntningarna? Vi har testkört och benchmarkat vår nya Taurus eSport och visst visar det sig att GTX 660Ti presterar riktigt bra. Följande är våra resultat som kommer med en Intel© Core™ i5 3570k:

 

 

 

Vi kan alltså konstatera att GTX 660Ti är helt klart en värdig uppföljare till GTX 560Ti och kan inte tro något annat än att det kommer bli en riktigt populärt mellansegmentkort och en storsäljare även utanför vår nya Taurus eSport!