2012-10-11 - Inet förnyar varumärket


Ny logotyp, grafisk profil och en varumärkesmanual

Inet förnyar varumärket

Datorhandlaren Inet uppdaterar sin grafiska utformning och finslipar varumärket.
I samarbete med varumärkesbyrån Label och reklambyrån Sturm & Drang i Göteborg lanseras nu resultatet av arbetet som pågått sedan våren 2012.

- Både vi och marknaden har förändrats sedan vi sist såg över vårt varumärke år 2006. Idag växer Inet både på nätet och med nya butiker. Vi behöver bra verktyg för att kunna nå ut med vilka vi är och kunna växa vidare, säger Erik Wickman, vd för Inet.


Inet har i över tolv år varit en datorhandlare med spel- och datorentusiasterna som viktiga kundgrupper. Att vara bäst på kundservice och att ge trovärdiga råd har varit utmärkande när kunderna belönat företaget med sin lojalitet och även utsett Inet till Sverige bästa datorbutik flera år i rad.

- Vårt varumärke har behövt en genomgång. Vi har sett över våra kärnvärden, ändrat vår grafiska profil och gjort en ny logotyp som är enklare att förstå. Vår maskot och följeslagare Dr. Inet lever självklart vidare i modern tappning. Vårt mål är fortsätt tillväxt och då behöver vi tydliga och enhetliga verktyg, säger Erik Wickman, vd för Inet.

- Det har varit fantastiskt roligt att vidareutveckla Inets varumärke. Inet har något som andra företag oftast bara brukar kunna drömma om, nämligen kunder som är riktiga ambassadörer. Det finns även en mycket stark Inet-anda internt så det är ingen slump att man byggt branschens starkaste kundlojalitet, säger Johan Gromark, vd på varumärkesbyrån Label.

- Maskoten Dr. Inet har varit mest utmanande att modernisera. Samarbetet med Label och även Milford som gjort 3D-animationen och illustratören Mats Johansson/VOL som ritat Dr. Inet i logotypen har gett otroligt bra resultat, säger Björn Eklind, AD på reklambyrån Sturm & Drang.

Varumärket lanserades internt för ett par veckor sedan och alla anställda blev tilldelade en nyproducerad varumärkesmanual, en skrift som sammanfattar varumärket för att alla som arbetar på Inet ska kunna prata utifrån samma grundvärderingar. Idag torsdag 11 oktober är det dags för den officiella lanseringen.

- Det kommer att ta ett litet tag för den nya grafiska profilen
att slå igenom i hela verksamheten, men från idag är logotypen uppdaterad på både hemsidan och all annan officiell kommunikation, säger Erik Wickman, vd för Inet.

Ladda ner hela pressmeddelandet på svenska (.pdf)
Ladda ner hela pressmeddelandet på svenska (.docx)

För ytterligare information
Magnus Sjöbäck, pressansvarig, 070-445 15 99, magnus.sjoback@inet.se
Erik Wickman, vd, 0708-65 27 02, erik.wickman@inet.se