Unboxing: IPS-skärm från Acer med innovativ design

Acer har gett sig in på monitormarknaden helhjärtat och har nu i höst lanserat sin nya 27”-skärm med IPS-panel som sportar ett nytt, annorlunda utseende; Acer S275HLBMII.

 

Acer S275HLBMII är en 27” skärm med upplösning på 1920x1080, IPS-panel och en glansig yta som idag är relativt ovanligt på skärmar i den här storleken. Vi fick ett tidigt exemplar och har testkört skärmen på kontoret under några veckors tid.

 

Jag måste erkänna att vi var skeptiska till den glansiga ytan, speciellt med tanke på att vi skulle använda skärmen under kontorstid, men kan säga att det verkligen inte var några problem och man glömde snabbt bort det. Det som märktes istället var djupet och färgerna som du fick tack vare att ytan är glansig.

 

En annan sak som vi måste nämna är dom tunna kanterna som denna skärm har - stod brevid en 24" äldre skärm från Lacie och vid första anblick så ser skärmarna ut att vara lika stora trots att Acer har hela 3" större bildyta! Två stycken brevid varandra tror vi hade sett mycket trevligt ut.

 

Vi hade dock gärna sett en högre upplösning och vara något lite stadigare. Värt att nämna är också att vi inte heller har kalibrerat skärmen och gjort några mer ingående tester.

 

Sammanfattningsvis kan vi säga att är du ute efter en mycket prisvärd IPS-skärm så är Acer S275HLMBII definitivt en kandidat som vi tycker att man ska kolla på.

 

Klicka här eller på bilden nedan för att komma till bilderna som vi lagt upp i ett album på Facebook!