QPAD lanserar nya headsets: QH-85 och QH-90.

QPAD har lanserat två nya modeller och marknadsför dessa som premium gamingheadsets med riktigt Hi-Fi - vi har tagit lite bilder och provlyssnat på dem!

 

QPAD QH-85 och QH-90 är två väldigt lika headsets och har samma konstruktion, design och känsla men med en viktig skillnad: QH-85 är öppna och QH-90 är slutna.

 

Öppna hörlurar ger en liten mer öppen och transparent ljudbild men "läcker" ljud så passar inte jättebra att t ex sitta på bussen med eller om man gillar känslan av att vara helt innesluten när man spelar, kollar på film eller lyssnar på musik.

 

Det första man reagerar på när man tar upp kartongen är faktiskt dess tyngd som man inte riktigt hade förväntat sig men när man börjar packa upp hörlurarna så förstår man varför - det är en riktigt trevlig och påkostad förpackning som verkligen ger ett känsla av att man har något premium i handen!

 

Måste säga att vi är riktigt imponerad av känslan på båda dessa hörlurar när man håller dem i handen - känns mycket solida och med en bygel i metall, matt plast och rejäla kåpor så känns även byggkvalitén mycket hög.

 

När det kommer till ljudet och den riktiga HiFi-upplevelsen som QPAD marknadsför så får vi säga att det faktiskt stämmer rätt bra överens och hörlurarna leverar en trevlig upplevelse. Riktigt bra ljud i båda hörlurar och helt klart i topp i prisklassen och även en bit upp skulle vi våga påstå.

 

Det lilla vi har testat mikrofonen har det fungerar mycket bra och inga som helst konstigheter eller brus. Fungerar även fint i smarthpones faktiskt fast du får tänka på att du inte har någon kontroll för att byta låtar eller liknande.

 

Tillbehören som medföljer ska täcka det mesta:

- Vanlig förlängningskabel.

- Förlängningskabel med knappar för höja/sänka volymen och stänga av/på mikrofonen.

- Adapter för att kunna koppla in headsetet och använda i smartphone

 

Sammanfattningsvis kan vi säga att det är ett av de bästa gamingheadseten idag på marknaden och med tanke på både bygg- och ljudkvalité även riktigt prisvärda!