Recension: BenQ 27” XL2720T 120Hz

BenQ 27” XL2720T 120Hz är en skärm utvecklad med spelare för spelare. På kartongen kan man se att den stoltserar med att vara officiell turneringsskärm till Intel Extreme Masters. Detta med all rätt då varje detalj onekligen är väl genomtänkt för att komma närmare den perfekta spelupplevelsen.

Monteringen är ytterst smärtfri: tre enkla steg som inte ens kräver att man kollar i manualen för att sätta ihop skärmen. Det medföljer även ett fodral som skyddar skärmen under transport vilket vi tycker är en trevlig liten detalj.

Följande kablar medföljer:
• VGA-kabel
• DVI-kabel
• USB-kabel (till den inbyggda USB-hubben)
• Strömkabel

Skärmen är dock långt ifrån ett prydnadsobjekt och design är inget som prioriterats. Däremot så är funktionerna desto bättre och XL2720T har det mesta man kan önska sig när det kommer till höjning, sänkning, vinkling och vridning av skärmen vilket är helt steglöst och är ett stort plus då man kan få precis den ergonomi man vill ha.

Inbyggd USB-hubb på vänster sida av skärmen och ytterligare en USB-port bakom bredvid ingångarna för bild. Kommer med ett stabilt handtag i metall som gör det enkelt att flytta på skärmen och finns t.o.m. en liten, avtagbar, krok på baksidan för att hänga hörlurarna på.

Vidare till inställningarna så kommer skärmen förinställd på FPS1 läget. Medföljer gör också en liten kontroll som kopplas till skärmen med USB som gör det smidigt att navigera runt i menyerna som vi tycker kanske kunde varit något mer förklarande.

De tre snabbknapparna på kontrollen för enkelt byte av profiler är väldigt smidig men det blir svårt att hålla koll på vilka inställningar som är på varje profil i menyerna. Det finns även profiler att ladda ner för t.ex. Battlefield 3. Allt för att man lättare ska kunna få syn på fienderna som gömmer sig i de mörkare områdena. Och det gör skillnad om än kanske lite jobbigare för ögonen på grund av höjda ljusstyrkan.

Jämfört med en 60Hz-skärm var det kört när man blev beskjuten eller när explosionerna haglade tätt i Battlefield 3. Med XL2720T 5ms respnstid och endast 1ms GtG och 120Hz blir det ett helt annat flyt och man har chansen att hitta en utväg i även de mest svåra situationer.

+ Steglös modifiering, funktioner, grym prestanda.

- Tråkiga färger, personliga profilerna.

Sammanfattningsvis kan vi säga att det är en riktigt bra skärm, perfekt för gamers och som har det lilla extra i både prestanda och funktion. Helt klart en skärm värd att kolla på om du är ute efter en stor och snabb gamingskärm!

 

/produkt/2303599/benq-27-xl2720t-120hz

 

Klicka här för att se våra bilder som vi lagt upp på Facebook!