2014-02-09 - Svenska Mässan och Inet lanserar spel- och datormässa år 2015Svenska Mässan satsar nu stort tillsammans med datorhandlaren Inet och lanserar ett ambitiöst event för spel- och datorintresserade. På Gothenburg Games, som hålls 20-22 februari 2015, kommer besökarna att få se och testa de senaste produkterna och spelen, underhållas, utbildas och även få träffa e-sportens stora stjärnor.

– Vi vill göra det enkelt för betydligt bredare målgrupper än de utpräglade dator- och spelentusiasterna att ta del av och testa allt nytt och roligt som lanseras. Att i samarbete med Svenska mässan bygga upp detta tredagarsevent hoppas vi även medför att nya målgrupper ska hitta till oss, säger Johan Wahlberg, marknadschef för Inet.

Datorhandlaren Inet samarbetar nu med Svenska Mässan för att skapa Västsveriges största mötesplats och event för spel- och datorintresserade. Liknande satsningar finns på andra delar i Sverige men intresset för både spel, datorer och e-sport ökar i hela landet.

– Vi tycker idag att det saknas en stor mötesplats för e-sport i Västsverige och vill på det här sättet bidra till att det etableras en spel- och datormässa även i Göteborg. Det finns ett sug efter att få testa och känna på nya produkter och det lockar mycket att få träffa e-sportens stora stjärnor. Vi vet detta eftersom vi genomfört många egna event i våra butiker som varit otroligt populära, säger Johan Wahlberg.

– Att samarbeta med en branschaktör som Inet är centralt för att bygga upp Gothenburg Games. Med Inets kunskap, inte bara om produkterna de säljer utan även vad spel- och datorintresserade är nyfikna på och vad de vill uppleva tror vi på en flygande start för Gothenburg Games, säger Fredrik Egelstedt, mässansvarig Gothenburg Games på Svenska Mässan.

På Gothenburg Games kommer Inet att genomföra egna aktiviteter och mindre events, dessutom kommer Inet att bygga upp en omfattande och upplevelsefylld spel- och datorbutik i hjärtat av hela mötesplatsen.

– När man får testa och känna på helt nya produkter vill många även ha möjlighet att köpa direkt. Vi kommer att ha massor av specialerbjudanden på plats så att alla besökare får den bästa möjliga upplevelsen av Gothenburg Games, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

Gothenburg Games genomförs fredag till söndag 20-22 februari 2015 i Svenska Mässans lokaler i Göteborg.

Ladda hem pressmeddelandet här: PDF | Word

För ytterligare information
Johan Wahlberg, marknadschef Inet, 0739-88 27 29, johan.wahlberg@inet.se
Fredrik Egelstedt, mässansvarig Gothenburg Games, Svenska Mässan, 031-708 82 03, fredrik.egelstedt@svenskamassan.se
Magnus Sjöbäck, pressansvarig Inet, 070-445 15 99, magnus.sjoback@inet.se