Unboxing: EVGA Tegra Note 7


EVGA Tegra Note 7 är en surfplatta som kankes inte imponerar vid första anblick på grund av sin tjocklek och design men växer rejält efter en stunds användande och blir förlåten för det mesta.

Tittar vi snabbt på nyckelspecifikationerna så ser vi att Note 7 kommer med i princip det som de flesta är ute efter: IPS-panel, snabb processor (Tegra 4), Bluetooth 4.0, GPS/GLONASS och senaste versionen av Android i skrivande stund (4.4.2 KitKat). 16GB i minne skulle såklart kunnat vara mer men med en MicroSD-slot som klarar upp till 64GB MicroSD-kort så är det inget större problem tycker vi.

Note 7 kommer även med magneter som sitter på baksidan som gör att man kan fästa den på t ex kylskåpet eller andra metallföremål vilket vi ser som en riktigt trevlig funktion och lite så man undrar varför det inte är vanligare? Perfekt när man flänger runt i köket för att sätta den på kylskåpet eller varför inte bara förvara den på sidan av datorlådan minska klottret på skrivbordet.

Sist men inte minst så har även Note 7 en pekpenna inbyggt och som fungerar riktigt bra. Vilket inte är något som är så vanligt att se i den här prisklassen och underlättar vid t ex anteckningar, spel eller bara vid vanligt surfande då pennan är mer precis än ett finger.

Visst, EVGA Tegra Note 7 kanske inte är den snyggaste och mest slimmade surfplattan på marknaden men för priset så får du riktigt trevlig hårdvara och prestanda med klart godkänd batteritid vilket gör den till en av de mest prisvärda just nu.

Utmärkelser och tester:

"Bra köp" av nordichardware.se
"Bra val" av pcforalla.idg.se

EVGA Tegra Note 7
/produkt/2207693/evga-tegra-note-7

Bilderna hittar ni här: Facebook | Google+