Unboxing: Samsung U28D590D 28" med 4K-upplösning (UHD)


Upplösningen ökar på alla enheter runt om oss och nu är det också dags för datorskärmen att ta ett steg upp från FullHD till UltraHD eller 4K som det också kallas.

Samsung U28D590D är en stor och stilren skärm som är på 28" och har upplösning på hela 3840x2160px. Om ni inte har sett en datorskärm i verkligheten så rekommenderar vi starkt att ni tar er till någon av våra butiker och kolla in för det är svårt att beskriva hur mycket mer "utrymme" man får på skrivbordet.

Windows 8.1 klarar idag även av att skala texter och gränsnittet helt okej för dom som tycker att det blir lite väl smått. Bilder och filmer ser helt otroligt skarpt och snyggt ut i den här upplösningen.

Själva skärmen i sig är ganska straight forward: 2st HDMI, 1st DisplayPort, inga högtalare, pivotfunktioner eller inbyggda USB-hubbar. Vi gillar dock joysticken på baksidan för att sköta menyn på skärmen istället för dom klassiska knapparna som skärmar normalt brukar ha. I och med TN-panelen så är betraktningsvinklarna inte dom bästa på marknaden men är det skrivbordsyta du är ute efter så är det svårt att få mycket mer "pixlar för pengarna" på 28".

Vi gillar att 4K-skärmar börjar komma ner i pris och Samsung U28D590D är helt klart värd att kolla in om du är jakt efter en ny skärm och vill ha riktigt hög upplösning.

Bilderna hittar ni här: Facebook | Google+


 

Samsung U28D590D
/info/388/unboxing-samsung-u28d590d-28-med-4k-upplosning-uhd