”Nu tar vi Bilbao!”

Inets tjejlag Bad Monkey Gaming tävlar i Gamegune CS:GO 4-6 juli

Svenska tjejlaget i Counter Strike – Global Offensive från Bad Monkey Gaming, kan utan att överdriva kalla sig bäst i världen. De är regerande mästare från ESWC och tog i april hem förstaplatsen i Copenhagen Games. Idag åker laget till turneringen Gamegune i Bilbao, Spanien.

Tjejerna har samma mål som alltid, siktet är inställt på första plats.
– Vi åker dit för att vinna! Det är färre lag nu än förra turneringen men det är bra motstånd. Vi har bra chans att vinna och vi möter inga lag som vi förlorat mot förut, säger Julia "juliano" Kiran, lagkapten.

"juliano" från Karlsham och svenska lagkamraterna samt bad girl Zainab "zAAz" Turkie från Malmö och Therese "lillsan" Petersson åker gemensamt ner och har den senaste tiden tränat intensivt för att förbereda sig maximalt till turneringen.

– Alla i laget är riktigt bra individuellt så när vi tränar tillsammans fokuserar vi på kommunikation och positionering. Och det känns bra inför imorgon när Gamegune startar, säger Julia "juliano" Kiran.

Lagets huvudsponsor Inet som möjliggör deras medverkan har bland annat försett dem med bästa möjliga hårdvara för att klara matcherna.
– De kommer att tävla på Taurus eSport-datorer som är skräddarsydda för ändamålet. Vi kommer att följa turneringen med spänning hemifrån och håller alla tummarna för att de ska ha kul och göra en bra turnering, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

Laget består förutom Julia "juliano" Kiran, Zainab "zAAz" Turkie och Therese "lillsan" Petersson av Irene "iRene" Sanchez och Sonia "Sonia" Garcia. Prissumman på Gamegune CS:GO Female är 5000 Euro till laget som vinner. Turneringen pågår 4 till 6 juli.

http://gamegune.org/

http://www.badmonkeygaming.com/