Unboxing: Gamdias Hermes Essential Gaming Keyboard (MX Black)

 
Hermes var först ut på svenska marknaden för Gamdias och kom med blåa brytare. Det blev väl mottaget och har bland annat fått utmärkelsen "Bra produkt" av Sweclockers.com.

Nu är det dags att titta på Gamdias Hermes Essential som kommer med svarta Cherry MX-switchar. Skillnaden mot Gamdia Hermes som har blåa switchar är att handledsskyddet inte medföljer samt att gummidämpningen på tangenterna har plockats bort. Det ska även tilläggas att Hermes Essential är 100 kr billigare än sin "storebror".

Gamdias Hermes har sedvanliga mediaknappar som är "FN-togglade" och hela 13 st macro-knappar som även stödjer on-the-fly mapping. Det finns även möjlighet att ha flera profiler, som antingen ändras automatiskt beroende på applikation, eller manuellt genom en enkel knapptryckning.

Vi gillar att Gamdias har placerat ut macroknapparna på lite nya ställen som vi inte tidigare sett, t.ex. direkt under space-tangenten. Självklart är det en fråga om tycke och smak vad man föredrar men fler alternativ öppnar upp möjligheterna och gör att fler kan hitta något som passar just dem.

Precis som många andra gamingtangentbord idag har Gamdias Hermes en inbyggd funktion för att stänga av Windows-knappen som är så lätt att komma åt när man spelar vilket är mycket frustrerande. Det går även att växla mellan stöd för Full N-key roll over (knapptryckningar registreras oavsett hur många det är) och 6 N-key roll over. Detta på grund av att vissa moderkort helt enkelt inte fungerar med Full N-key roll over över USB - mycket bra att en sådan här funktion finns tillgänglig!

Slutligen bör inbyggd USB-hubb, ljudutgångar samt helsleevade kablar räknas upp. Gamdias Hermes är fortfarande okänt men har producerat ett helt klart godkänt gamingtangentbord och är ett bra alternativ för dig som är ute efter ett mekaniskt tangentbord med många funktioner.


Bilder hittar du här: Facebook | Google+

Gamdias Hermes Essential Gaming Keyboard (MX Black)
/produkt/6102167/gamdias-hermes-essential-gaming-keyboard-mx-black