Unboxing: Trådlöst mekaniskt tangentbord från Rapoo!


Rapoo KX är enligt Rapoo själva det första trådlösa mekaniska tangentbordet i världen.

Vi får erkänna att det iallafall är första gången vi har sett det och tanken "varför har ingen gjort det här tidigare?" slog oss. Även om mekaniska tangentbord är populärt främst hos gamers och där man kanske inte vill riskera problem med knackig mottagning, längre responstider etc så är det fortfarande väldigt trevliga tangentbord att skriva på och trådlösa tangentbord fungerar även utmärkt hos "causal gamers".

Switcharna i Rapoo KX E är inte från välkända Cherry utan är egenutvecklade och ska klara av upp till 20 miljoner knapptryckningar. Känslan i KX motsvarar dock det du hittar i MX Black-switchar.

Rapoo KX har en stabil konstruktion i borstat aluminium, kommer i både vitt och svart utförande och är även bakgrundsbelyst med tre olika ljusstyrkor. Den trådlösa kopplingen går över 5Ghz vilket ska minska störningar från övrig trådlös hårdvara och ska klara en räckvidd upp till 10m.

Två saker som är viktiga att notera F1-F12-raden som inte är fysiska knappar utan är en kapacativ touchpanel med LED-lampor och haptiskt feedback (vibration) när man trycker på knappar och att det är ett inbyggt uppladdningsbart batteri som laddas via microUSB. Det går såklart även att använda tangentbordet med sladd.

Rapoo KX E Wireless Mechanical Keyboard Black
/produkt/6607092/rapoo-kx-e-wireless-mechanical-keyboard-black

Rapoo KX E Wireless Mechanical Keyboard White
/produkt/6607093/rapoo-kx-e-wireless-mechanical-keyboard-white

Du hittar alla bilder här: Facebook | Google+