Unboxing: OCZ SSD Arc 100


OCZ återlanserar sig igen på den svenska marknaden och har flera olika serier alla anpassade till olika kundersegment.

Vi har tittat närmare på deras instegsserie Arc 100, och är imponerade över att skalet är helt i aluminium och inte plast som det normalt brukar vara, även på dyrare modeller från konkurrenter. Prestandamässigt så ligger den i mellansegmentet och presterar helt vad vi kan förvänta oss av en SSD i den här prisklassen.

Specifikationer:
Flashminnestyp: MLC
Kontroller: OCZ Barefoot 3 M10
Läshastighet: 480MB/sek
Skrivhastighet: 430MB/sek

OCZ kör med en egenutvecklad kontroller och är nu en del i Toshibas koncern vilket gör att det är både stabil tillgång till flashminnen samt att det inte kommer variera från modeller och leveranser som det gjort tidigare. Mycket positivt tycker vi!


OCZ Shieldplus Waranty är en unik tjänst som OCZ erbjuder och innebär att du helt kostnadsfritt får din SSD utbytt mot en ny om det skulle uppstå några problem. Du skickar in den direkt till OCZ och behöver inte ens ett kvitto. Det räcker med serienumret som står på själva enheten. På så sätt minskas väntetiden för slutkunden och detta är en service som sällan erbjuds för instegsmodeller. Givetvis går det fortfarande att lämna in den till Inets service om man hellre skulle föredra det.


Sammanfattningsvis så är Arc 100 en stabil och prisvärd SSD som vi varmt kan rekommendera.

Bilder hittar ni här: Facebook | Google+