Unboxing: Samsung S27D590CS 27" CurvedDet har visats upp prototyper på alla möjliga böjda paneler i flera år men nu börjar dom första riktiga konsumentversionerna hitta till marknaden och först ut hos oss är en 27" från Samsung.

Samsung S27D590CS kommer med en FullHD-upplöst VA-panel, 4ms responstid samt inbyggda högtalare. Och panelen är ju dessutom böjd!

Initialt får vi säga att det inte vår så mycket "böj" som bilderna låter oss att tro och detta är, beroende på vad man förväntade sig så kan det vara både positivt och negativt. Det tar nämligen inte lång tid innan man helt glömmer bort att skärmen är böjd när man sitter och arbetar med den så på både gott och ont är det en mer subtil upplevelse.

S27D590CS är precis som många av Samsungs andra produkter en riktigt läcker skärm och trots att det "bara" är en VA-panel så är det riktigt bra betraktningsvinklar och ljusstyrkan är även den imponerande.

27"är kanske lite för litet för att kunna dra nytta av fördelen rent praktiskt med att ha en böjd panel. Men designmässigt så står det ut och det ser riktigt häftigt ut. Att ha den på kontoret har gjort att många hajar till och vill inspektera samt att den levererar både på betraktningsvinklar och färgstyrka.

Vi ser verkligen fram emot Samsungs nya 34"-modell som kommer med WQHD-upplösning och även den med böjd display - här tror vi det kommer vara stor skillnad jämfört med "raka" motsvarigheter!

Sammanfattningsvis kan vi säga så här: det är inte en renodlad gamingskärm. Det är inte heller en professionell skärm för fotoredigering. Men det är en riktigt snygg och i nuläget unik skärm på svenska marknaden som verkligen står ut och levererar en riktigt bra bild!


Samsung S27D590CS
/produkt/2340922/samsung-27-s27d590cs-va-led-4ms-vga-dp-hdmi-curved  

Bilderna hittar ni här: Facebook | Google+