Unboxing: Arctic Twin Turbo III


Kylare till grafikkort är något som kanske inte alla vet om så därför tänkte vi att vi kollar närmare på Twin Turbo III från Arctic.

Många grafikkort har idag väldigt bra eftermarknadskylare men kanske sitter du på ett grafikkort som du kom över riktigt billigt eller funderade på att utöka till SLI och därför "började" med ett grafikkort med referensdesign men så blev det aldrig riktigt av - då kanske Arctic Twin Turbo III kan vara något för dig.

Förutom att vara en väldigt effektiv och tyst kylare så är en stor fördel med Twin Turbo III är att man inte behöver använda varken lim eller självhäftande tejp vid montering vilket betyder att man inte nödvändigtvis måste bryta garantin. Detta görs genom att man har en stor kylfläns på baksidan som hjälper till att "klämma" fast kylaren på grafikkortet. Illustreras bra på den här bilden:Enligt Arctic så ska ljudnivån vara på under 23dBa även vid full belastning vilket är riktigt imponerande och bjuder dessutom på 6 års garanti. Viktigt innan man köper är dock att man kollar noga på kompabilitetslistan då det inte passar alla grafikkort på marknaden och även att kylaren gör att grafikkortet bygger på rätt mycket i storlek så det bör finnas gott om utrymme i lådan.

Sammanfattningsvis kan vi säga att Arctic Twin Turbo III kan vara en mycket väl investering om du prioriterar låg ljudnivå och väl kylda komponenter.

Alla bilder hittar du här: Facebook | Google+