Bejublad föreläsning hos Nackas SeniornetI arbetet att utbilda Sveriges seniorer i datorkunskap var Inet på Seniornets förening i Nacka utanför Stockholm 21 oktober. Inet var inbjudna till deras Dataträff för att prata om ”Vad man ska tänka på vid ett nytt datorköp”.

– Vi hade med oss ett par datorer, bland annat Lenovos Yoga 2 Pro-modell och Intels NUC. Båda modellerna var väldigt populära, inte bara när vi visade dem under presentationen utan även under frågestunden efteråt. Sedan blev det mycket frågor och information om kringutrustning såsom skrivare, scanner och programvaror också, säger Niclas Lorentzon som arbetar på Inets kundtjänst.

Föreläsningen följdes av en frågestund då alla fick möjlighet att ställa sin egen fråga, och de flesta tog tillfället i akt.

– Det var avslappnat och trevligt så vi fick en hel del frågor under föreläsningen också. Det var knappt vi kom i mål så vetgiriga alla var, skrattar Niclas.

Frågor såsom ”Ska jag ha en bärbar eller stationär dator?”, ”Hur använder jag molnlagring?” och ”Vilken skrivare är bäst?” var populära funderingar som flera ville ha svar på.

– Vi fick väldigt mycket beröm efter föredraget. De tyckte att vi hade en bra nivå så att alla kunde hänga med och även få mycket ny information. De gillade verkligen att vi kom dit.

Seniornet i Nacka fick även en liten present vilken kanske också bidrog till de goda vitsorden. Under november månad får alla i klubben tjänsten ”Klart för start” utan kostnad. Tjänsten innebär att Inet på en ny dator uppdaterar och optimerar systemet, installerar nya program och mycket mer så att datorn är färdig att användas när den pluggas in i hemmiljön.

– Nu hoppas vi att alla andra seniorföreningar i Sverige ska nappa på vår inbjudan, det är verkligen roligt att komma ut och utbilda en så kunskapstörstande publik, säger Niclas Lorentzon.