Snabbtitt: Google Nexus 6Stora skärmar är något vi sett mer och mer på mobiler, inte minst Iphone 6 plus och Samsungs Galaxy Note serie. Senast ut är Google och Motorola med den enorma Nexus 6, en mobil som vi vet många väntar på.

Att den är stor är verkligen det första som slår en när man plockar upp mobilen. Med en 5,96" AMOLED-skärm med 2560x1440 upplösning, är det verkligen en enorm mobil. Den ligger samma storleksklass som Galaxy Note 4 och Iphone 6 plus. Trots detta tycker vi att den ligger väldigt bra i handen, och att använda den med en hand går bra. Vi rekommenderar dock att man testar telefonen innan köp, då om man gillar den eller ej är något som varierar stort mellan person till person, och är viktigt att ha i åtanke innan man slår till.

Att starta upp telefonen första gången gick väldigt smidigt, och inställningar och appar synkroniserar automatiskt via ditt gmail-konto om du tidigare haft en Android mobil. Då vi hade en Nexus 5 att tillgå kunde vi även utnyttja NFC för att skicka över placering av appar och widgets från den gamla mobilen. Dessa lägger sig på samma sätt som du haft på den tidigare mobilen, smidigt!

Mobilen drivs av en Qualcomm 805 processor på 2,7Ghz, och känns extremt snabb och responsiv vid användning och i menyer. Grafikkretesen är en Adreno 420, och denna driver spelen med bravur! Svenska Goat Simulator rullar på utan minsta hack, och det är det enda vi behöver på lunchrasterna. Nexus 6 kör Android 5.0 Lollipop, en av de största uppdateringarna hittills till Android. Vi upplever inga problem vid vårt användande, och de nya animationerna är en välkommen nyhet som förbättrar användningen ytterligare.

Den bakre kameran är på 13 MP och är en stor uppdatering jämfört med tidigare Nexus modeller. De bilder vi tagit såg väldigt bra ut, mycket tack vare den inbyggda bildstabilisatorn. Vi testade även den inbyggda HDR-funktionen, och denna fungerade alldeles utmärkt.

Sammanfattningsvis kan vi säga att nya Nexus 6 är en extremt trevlig telefon. Både skärm och prestanda ligger i toppklass, och mobilen presterar därefter. Spel och program vi testat flyter på utan minsta hack. Testa dock telefonen innan köp, den är extremt stor och detta passar inte alla. Är du på jakt efter en väldigt stor telefon kan vi inte annat än att varmt rekommendera att du tar en titt på Nexus 6.

Nexus 6
/hitta?q=nexus+6+gb&sort=none&x=0&y=0

Bilderna hittar du här: Facebook | Google+