Unboxing: OCZ Radeon SSDOCZ är tillbaka i sortimentet efter en kort timeout och med Toshiba som nya huvudägare så finns det idag helt nya förutsättningar. OCZ gör direkt något som sticker ut nämligen ett samarbete med AMD och lanserar en SSD i Radeon-familjen: OCZ Radeon R7 SSD.

Samarbetet kommer genom att AMD ville uttöka sin befintliga familj av processorer, grafikkort och minnen med ytterliggare ett produktsegment och OCZ vill genom Radeon R7 SSD att det ska vara en tydligare koppling mellan gaming och snabb lagring. Radeon är ett välkänt varumärke och R7 SSD levererar hög prestanda och bra kvalité tack vare Toshibas premium A19 NAND-minnen och sin egenutvecklade Barefoot 3-kontroller.

En snabb och stabil SSD är idag ett grundkrav om du ska ha en bra gamingdator. Radeon R7 SSD lämpar sig ypperligt tack vare att den hanterar blandad arbetsbelastning väldigt bra, den höga prestandan håller också i sig med tiden utan att degraderas och de snabba accesstider gör att tunga, stora spel laddar snabbt.

Det medföljer även en mjukvara, SSD-Guru, som är ett schysst komplement och som ger dig full kontroll över din Radeon R7 SSD.

Utöver att ha en design och formspråk som passar utmärkt i Radeon-familjen så kommer även Radeon R7 SSD med hela 4 års garanti som OCZ kallar "ShieldPlus" som ger dig möjligheten att direkt kontakta OCZ vid eventuella problem. Du behöver inte vänta på att få ditt fel verifierat utan OCZ skickar ut en utbytesenhet direkt och står dessutom för alla fraktkostnader - ytterliggare ett bevis på att OCZ verkligen tror på sina produkter!

OCZ Radeon R7 SSD 240GB:
Läshastighet: 550 MB/sek
Skrivhastighet: 530 MB/sek

Sammanfattningsvis är R7 en riktigt stabil, snabb och stilren SSD som skulle passa utmärkt i valfri gamingdator därute!

Se alla bilder här: Facebook | Google+