2015-12-29 - "Taurus finalklar i Skånes största LAN"


Inet huvudpartner till Spektrum 8 på Arenan i Lund 3-6 januari.

Inet går in som huvudpartner till 2016 års första och dessutom Skånes största e-sportevent, Spektrum 8 som spelas på Arenan i Lund 3-6 januari. Finalisterna som gör upp om prispotten på hela 75 000 kronor kommer att spela på Taurus gamingdatorer.

– Vi satsar mycket på att göra e-sporten tillgänglig för alla, det ska vara kul för alla ungdomar. På Spektrum 8 kommer vi att ställa ut 25 Taurus gamingdatorer i expon och samtliga finaler spelas på dem, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.


Inet har i flera år arrangerat e-sportevent i butikerna runt om i Sverige. Senast i våras blev Inet huvudsponsor för Respect All, Compete, ett nationellt projekt för att göra e-sporten mer tillgänglig för alla. Nu går Inet in som huvudpartner till Skånes största e-sportevent Spektrum 8.

– Vi ställer iordning en snygg e-sportyta med Taurus gamingdatorer där alla på eventet kan spela Star Wars Battlefront och Counter Strike. Dessutom spelas alla finaler från scen på Taurusdatorer. Alla finalister kommer att spela på likadan hårdvara, mer rättvisa förutsättningar kan man inte ha, säger Johan Wahlberg.

E-sportseventet Spektrum 8 som är certifierat av Svenska E-sportföreningen som en försäkran att turneringarna ska vara rättvisa och inkluderande, arrangeras av den ideella föreningen Basement LAN. I år beräknas eventet locka en bra bit över 500 deltagare plus dagsbesökare. Turneringar körs i Counter Strike, Dota 2, League of Legends och Hearthstone. Mest prispengar finns det i Counter Strike-turneringen.

– Den totala prispotten är 75 000 kronor plus lika mycket till i gamingprylar. Störst prissumma har Counter Strike med 50 000 kronor plus prylar, framför allt är speciellt utformade gamingstolar grejen nu, säger Ivan Carlestam, evenemangsansvarig för Spektrum 8.

Spektrum har arrangerats i flera år men det är först i år som så många deltagare anmält sig.

– Jag är otroligt glad att Inet är med, dels för att hela eventet får mer uppmärksamhet men främst för att besökarna får testa hur riktigt bra gamingdatorer funkar och att finalisterna kan tävla på likadana datorer. Sedan kommer Youtube-profilerna Arga skånska män hit och underhåller vilket ska bli kul.

– Spektrum 8 är en ideell aktivitet, de gör eventet i ren spelglädje och för att ha kul tillsammans, så det känns extra kul att ge vårt stöd, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

Spektrum 8 genomförs 3-6 januari på Arenan Sparbanken Skåne i Lund.
www.spektrumlan.se/

För ytterligare information
Johan Wahlberg, marknadschef Inet, 0739-88 27 29, johan.wahlberg@inet.se  
Ivan Carlestam, evenemangsansvarig Spektrum 8, 0768-91 22 77, ivan.carlestam@basementlan.se  
Magnus Sjöbäck, presskontakt Inet, 0704-45 15 99, magnus.sjoback@inet.se  


Ladda hem pressmeddelandet här: PDF