2016-03-10 - "Inet sponsrar TuPlay LAN #09"

Nu till TuPlay Lan #09 i Örebro och fortsätter därmed satsningen på landets e-sportare. LAN-et som pågår mellan 19-21 mars anordnas av den ideella spelföreningen TuPlay och är en mötesplats för unga gamingfantaster.

– Vi älskar gaming och vill se mindre föreningar växa. TuPlay har precis som vi ett starkt e-sportengagemang där alla är välkomna, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

Inet, som senast i februari lånade ut sina kraftfulla Taurusdatorer till NärCon Vinter, brinner för e-sporten och skapa välkomnande mötesplatser. TuPlay LAN #09 i Örebro, 19-21 mars, är med omkring 200 deltagare ett mindre event som Inet sponsrar, men det är precis lika viktigt. Taurusdatorerna som lånas ut ska användas till att spela CS:GO-, League of Legends- och Hearthstone-turneringar.

– Mindre föreningar som TuPlay är det som för e-sporten framåt. De har precis som vi ett engagemang för gaming och vill att alla ska känna sig välkomna. Genom att hjälpa dem hoppas vi att de kan locka fler deltagare och skapa en positiv mötesplats i Örebro.

Alexander Folkesson som är ordförande i TuPlays spelförening kom i kontakt med Inet via Sverok, Sveriges största ungdomsförbund. Han hade sett att Inet sponsrade Respect all, Compete, ett projekt som verkar för sunda värderingar inom e-sporten.

– Inet satsar mer på Sveroks projekt än någon annan vi sett. Deras datorer hjälper oss att kunna växa och öppnar upp för en helt ny kategori med besökare som kan komma och se finalerna på stora scenen, säger Alexander Folkesson, ordförande för TuPlays spelförening.