2017-03-13 - "Karin Zingmark till Inets styrelse"

Karin Zingmark är ny styrelseledamot på Inet och kommer vara drivande i utvecklingen av företagets strategiska och digitala kommunikation.

Topprekrytering med kompetens inom digital kommunikation

Inet sätter kurs på att bredda konsumenternas kännedom om företagets erbjudande genom att storsatsa på modern marknadsföring när Karin Zingmark, tidigare marknadschef på Microsoft, tar plats i styrelsen.

– Karin har precis den profil vi letat efter. Hon har kommit in i verksamheten snabbt och är drivande i bolagets strategiska arbete. Hon kommer hjälpa oss med att öka kännedomen genom att bland annat vässa Inets marknadsföring och digitala kommunikation, säger Jonas Hagströmer, styrelseordförande Inet.

Creades förvärvade Inet 2015 med målsättningen att skapa långsiktig tillväxt, bland annat genom att fler ska känna till datoråterförsäljarens erbjudande, något Inets nya styrelsetillskott Karin Zingmark kommer fokusera på.

– Det är verkligen roligt att arbeta med Inet, företaget har så goda förutsättningar. Verksamheten är oerhört kundfokuserad och de har en armé av ambassadörer som verkligen brinner för varumärket. För att få en bredare kännedom i Sverige är det nödvändigt att utveckla både den strategiska kommunikationen och digitala marknadsföringen, säger Karin Zingmark.

Karin lämnade förra året posten som marknadschef på Microsoft och arbetar idag från eget företag som strategisk rådgivare inom digital kommunikation och ledarskap.

– Karin har lång erfarenhet av digital kommunikation, marknadsföring och PR och är ett mycket värdefullt stöd till Inets styrelse och ledningsgrupp. Framtiden är online och webbhandeln kommer fortsätta växa, här ska Inet vara närvarande och möta kunderna, säger Jonas Hagströmer.

För ytterligare information

Jonas Hagströmer, ordförande, 0739-33 44 56, jonas.hagstromer@creades.se

Karin Zingmark, styrelseledamot, 0703-847676, karin@karinzingmark.com

Erik Wickman, vd, 0708-65 27 02, erik.wickman@inet.se

Magnus Sjöbäck, presskontakt, 0704-45 15 99, magnus.sjoback@inet.se

Inet säljer datorer, komponenter och datortillbehör till privatpersoner och företag i Sverige via webbshop och butiker belägna Stockholm, Göteborg, Malmö och Uddevalla. Verksamheten startades år 2000, omsätter 700 miljoner kronor och har idag 75 välutbildade och lyhörda medarbetare. Huvudkontoret ligger i Sisjön i Göteborg. Inet är utnämnt till Årets Datorbutik 2015 av Sweclockers, Årets Nätbutik 2016 av Prisjakt och Årets e-handlare 2016 av Pricerunner. www.inet.se