Inet Datorskola

Välkommen till Inets datorskola.

Här går vi igenom allt du behöver veta innan du köper ny dator, tillbehör eller favoritspel – och vi går också igenom hur du bygger din alldeles egna dator från grunden.Stationära gamingdatorer

Är du en gamer som aldrig lämnar skrivbordet annat än för lan? För dig som vill ha full kontroll över din setup och som vill kunna välja att uppgradera istället för att byta ut är detta kategorin som gäller!

Bärbara gamingdatorer

Är du en dedikerad gamer på språng eller har du bara brist på skrivbord? Utbudet på bärbara gamingdatorer är bättre än någonsin och för första gången utmanar de prestandan hos de stationära datorerna på riktigt. All information du behöver för att göra ett riktigt bra bärbart köp hittar du här.

Grafikkort

Alla gamers drömmer om de tyngsta grafikkorten, men innan köp bör du se till att du får det bästa grafikkortet möjligt för dina pengar. Här går vi igenom allt du behöver tänka på innan du beslutar om din viktigaste gamingkomponent.Gamingmöss

Beroende på vad du spelar och hur du håller musen kan det finnas varianter som passar dig bättre än andra. I denna kategori kommer vi gå igenom vad som gör en mus bra för just det sättet du spelar på – Och gå igenom möss gjorda för specifika spelgenrers.

Gamingtangentbord

Gamers smattrar på fortare än någonsin och tillverkarna lanserar fler tangentbord gjorda för gaming än någonsin. Här går vi igenom vad som gör ett tangentbord bra för gaming och ger förslag på riktigt bra modeller.

Gamingheadset

Vill du verkligen försvinna in i spelet är det gamingheadsets som gäller. I denna kategori går vi igenom vad som gör ett gamingheadset bra, men framför allt ger vi förslag på riktigt välljudande headsets.Gamingskärmar

Snabbare spel kräver snabbare skärmar. Vackrare spel vill ha bättre paneler. Det finns mycket nytt inom gamingskärmarna och här går vi igenom de tekniker som gör en gamingskärm riktigt vass. Vill du vara säker på att du får en riktigt bra skärm som passar dig har du hittat rätt.

Virtual reality

Framtiden är kommen och de första raderna på det nya kapitlet om gaming är skrivna. Här går vi igenom det du behöver veta om det nya sättet att spela.

Spelkonsoler

Trivs du bäst i soffan och är ute efter exklusiva speltitlar? Vi ger dig en överblick av de konsoler som just nu rosar marknaden.Streaming

Vill du dela med dig av din spelupplevelse? För att hjälpa dig på din väg går vi igenom vad du behöver för att komma igång med streaming och vi ger förslag på produkter.

Antivirus

Säkerhet online har alltid varit en viktigt fråga. Vi går igenom vad som är skaldig programvara och ger dig tips för att vara mer säker ute i cyberrymden.
Onlinesäkerhet och tvåstegsverifiering

Det kan vara bra att se till att du har ett unikt och långt lösenord som är unikt för varje tjänst du använder. Sen erbjuder många tjänser tvåvägsverifiering för extra säkerhet. Vi visar dig hur du säkrar din vistelse online.

Inets Smarta Sommarstuga

Inets Smarta Sommarstuga är en videoserie där vi går igenom och visar hur du kan utrusta din sommarstuga med smidiga smarta hem-tillbehör, både för högre trivsel på plats och för mer trygghet när du inte är det.

Inet Moddning

Vi är väldigt stolta över att få vara med och sponsra några av Sveriges bästa moddare. På den här sidan samlar vi projekt som vi är med och sponsrar.Philips Hue

Hue är det mest fullständiga systemet för smart hembelysning som finns på marknaden. Med Hue kan du styra belysningen i ditt hem på ett enkelt sätt, både via mobilen och med fysiska brytare.

Laptopguide

När du är ute efter en laptop finns det flera saker att ta hänsyn till för att hitta den modell som passar just dig. I denna guide kommer vi att gå igenom de mest relevanta saker att tänka på när du väljer laptop.

Routerguide

En router är en enhet som tar emot internet och delar ut det till alla datorer och enheter man har. Routern skapar ett lokalt nätverk för dina datorer och enheter och sköter sedan all kommunikation mellan dina enheter och internet. I denna guide kommer vi bringa klarhet i alla tekniker du kan vilja känna till när du handlar efter en router.Skärmguide

När man letar efter en ny skärm kan det tyckas överväldigande med alla termer och tekniker som listas upp. För att bringa klarhet i vad allt betyder och för att hjälpa dig hitta just den skärm du behöver kommer vi i denna guide gå igenom allt grundläggande som du kan behöva veta innan du köper en ny skärm.

NVIDIA Pascal-guide

Pascal är den senaste grafikarkitekturen från NVIDIA, och är den mest kraftfulla och mest energieffektiva arkitekturen någonsin. I denna guide förklarar vi mer om tekniken.

Intel Core

I den här videon pratar vi om vad du ska tänka på när du väljer processor - och i grova drag om vilken processor som passar bra till vilket grafikkort.Office-paketen

Vi har haft många som undrat vad skillnaden mellan traditionella Office 2016 och nyare Office 365 är. För att ge svar på de frågorna har vi spelat in en datorskola och gjort en sida där vi samlar all info du behöver för att göra rätt val när du väljer Office-paket.

USB Type-C

USB Type-C har ni säkert sett och hört talas om redan – att det är den nya kabelstandarden som kommer ta över en uppsjö av olika anslutningar framöver. På den här sidan går vi igenom de vanligaste sakerna att tänka på när det gäller Type-C och Quickcharge.

Laddare & Adaptrar

Oavsett om du vill ha en extraladdare hemma, en laddningsstation på skrivbordet eller en billaddare med dig på semestern. På den här sidan svarar vi på några av de vanligaste frågorna du kan komma att ställa dig inför ditt nästa, laddade, köp.
Montera datordelar

I denna guide går vi igenom hur man bygger en gamingdator från grunden. För att illustrera monteringsprocessorn använder vi oss av komponenter från Sweclockers vinterdator 2015.


Montera grafikkort

I detta avsnitt av Inet Datorskola går vi igenom hur du monterar ett grafikkort i din dator.

Montera processor

I detta avsnitt av Inet Datorskola går vi igenom hur du monterar en processor på ett moderkort.

Montera RAM-minnen

I detta avsnitt av Inet Datorskola går vi igenom hur du monterar RAM-minnen på ett moderkort.


Montera nätaggregat

I detta avsnitt av Inet Datorskola går vi igenom hur du monterar ett nätaggregat i din dator.

Montera moderkort

I detta avsnitt av Inet Datorskola går vi igenom hur du monterar ett moderkort i en datorlåda.

Montera processorkylare

I detta avsnitt av Inet Datorskola går vi igenom hur du monterar en processorkylare på en processor.


Montera processor på AM4

I detta avsnitt av Inet Datorskola går vi igenom hur du monterar en AMD-processor i en AM4-socket, samt visar hur du enkelt gör för att montera en kylare på din processor.