Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers

Inet Datorskola - Stationära gamingdatorer

Se alla datorskolor


Gamingdatorn är grundpelaren för allt PC-spelrelaterat och är en dator vars största styrka ligger i grafisk beräkningskraft. Den utmärker sig i spelprestanda och ett separat grafikkort är standard i denna kategori. Att ha ett dedikerat och kraftfullt grafikkort är både nyckeln till spelprestanda och den största skillnaden mot vanliga kontorsdatorer.

Gamingdatorer kommer i bärbar eller stationär form, och här kommer vi gå igenom fördelarna med att köpa en stationär dator istället för en bärbar – men också gå igenom vilka olika sorters stationära datorer vi erbjuder, och vilka skillnader det är mellan dessa.


Varför stationär?

Stationära gamingdatorer passar alla som helst spelar hemma vid skrivbordet eller i soffan och som premierar prisvärdhet och uppgraderingsmöjligheter över mobilitet. När vi pratar om stationära datorer kommer vi beskriva datorer som följer standardmåtten inom kategorin, men vi vill klargöra att det även finns specialbyggda stationära datorer – dessa datorer pratar vi mer om i underkategorin märkesdatorer.

Det fina med stationära datorer är som tidigare nämnt prisvärdhet och uppgraderingsmöjligheten. Detta kommer sig av att industrin har samlat sig kring gemensamma standarder och mått när det kommer till komponenter – vilket har lett till att man kan bygga ihop datorer med delar man själv väljer ut från ett stort utbud från många olika tillverkare och då få ett system som passar en själv och ens budget.

För att lättare bestämma sig för huruvida man bör bygga en dator själv eller ta hjälp har vi nedan en lista som går igenom fördelar med respektive alternativ.


Eget bygge

Vi erbjuder alla komponenter som krävs för att du skall kunna bygga din egen dator – och det största skälet till att bygga eget är valfriheten. När du bygger själv kan du välja precis vilka komponenter just du vill ha, och matcha och mixtra precis som du vill – allt för att skapa en dator som passar just dig. En ytterligare fördel med färdigbyggda datorer är att man kan byta ut enskilda komponenter, vare sig det är för att du vill uppgradera till en nyare variant eller att något tråkigt hänt med komponenten. Generellt sett har datorkomponenter som hanterats korrekt en lång livslängd, och man byter oftare ut dem för att uppgradera snarare än för att något är trasigt.

Nackdelen med att bygga själv är att man behöver känna till vilka komponenter som passar varandra, det finns en mängd olika formfaktorer bland komponenter – Där man behöver undersöka att framför allt moderkortet stödjer processorn och minnena du valt, men också att moderkortet passar i datorlådan. Övriga komponenter som kan vara för stora för specifika datorlådor är nätaggregat, grafikkort och kylning – om du är osäker står det i datorlådans specifikation vilka formfaktorer datorlådan stödjer, eller så kan du rådfråga oss på Inet.

Vi har gjort en guide på hur du monterar en stationär gamingdator. Ta gärna en titt!

Är du osäker på vilka komponenter som passar med vilka, läs mer här eller kontakta kundtjänst.Inet monterar

För att underlätta för alla som vill ha specifika komponenter erbjuder vi en tjänst där vi monterar och testar datorn du själv väljer komponenter till. Du får en välbyggd dator redo för användning - Om komponenterna du valt inte passar hör vi av oss till dig innan vi bygger för att hitta ett bättre alternativ. Möjligheten att uppgradera i framtiden blir densamma som om du byggt helt själv. Har du en äldre dator du vill uppgradera kan vi hjälpa till med det också. All montering görs i en noggrant skyddad ESD-säker miljö.

Läs mer och låt oss montera din dator!


Taurus

Våra Taurus-datorer är gamingdatorer vi levererar färdigbyggda med noga utvalda komponenter och som man likt egenbyggda datorer kan byta ut och uppgradera komponenter i vid behov. Fördelen med att köpa en Taurusdator är att du får en färdigbyggd men ändå uppgraderingsbar dator i ett unikt Taurus-chassi, med extra garanti för ett sorglöst ägandeskap. Vårt utbud på Taurusdatorer uppdateras kontinuerligt med ny hårdvara och vi erbjuds i flera olika priskategorier.

Läs mer om Taurus speldatorer!


Märkesdatorer

Om du vill ha en färdigbyggd dator men känner för annat än en Taurus erbjuder vi även gamingdatorer från andra tillverkare. I denna kategori hittar man datorer i många olika storlekar, former och färger – gemensamt är att de är kompetenta spelmaskiner med dedikerade grafikkort.

När man köper en så kallad märkesdator kan man inte alltid byta ut komponenterna i datorn och det är viktigt att ta reda på från modell till modell vad som kan bytas ut. Om du vet med dig att du kommer till att byta komponenter kontinuerligt kan en dator byggd med enskilda komponenter, så som Inet monterar, självmontering och Taurus, vara att föredra, men om du köper dator sällan och vill ha ett färdigt paket du vet med dig att troligen inte kommer till att uppgradera kan märkesdatorer vara att rekommendera. Är du osäker på en modell du spanat in är du alltid välkommen att rådfråga oss om uppgraderingsmöjligheter och prestandajämförelser.

Köp en stationär gamingdator