Inet Datorskola - Spelkonsoler

Till Inet GamingSe alla datorskolor


Spelkonsoler

Spelkonsoler är för dig som vill ha ett färdigt system till tv eller mobilt spelande och som inte vill uppgradera särskilt ofta. Alla olika konsoler har sina exklusiva spel, så om du är ute efter ett speciellt spel kan det vara värt att tänka på att vissa spel aldrig kommer till andra spelkonsoler eller till PC. Det viktigaste att tänka på när man väljer konsol är att spelutbudet passar dig.

Till produktkategorin


Nintendo Switch

Nintendo Switch är en slags hybrid mellan en stationär och en handhållen spelkonsol. Själva konsolen kan liknas vid en liten surfplatta med två handkontroller fästa på sidan – medföljer gör också en dockningsstation där man kan placera konsolen för att koppla upp den mot en tv samtidigt som den laddas. När den är i dockningsstationen får den tillgång till mer kraft och får lite bättre prestanda, men alla spel till konsolen kommer att fungera oavsett om den är i mobilt läge eller stationärt. Prestandamässigt slår den sin stationära föregångare Wii U, samtidigt som den är av ytterst magra mått. Konsolen kommer med två handkontroller som fästs på sidorna av konsolen och som både kan kopplas ihop och användas som en stor handkontroll eller separeras och användas av två spelare. Fokus med denna konsol ligger på roliga spelupplevelser man med lätthet kan dela med andra. Utöver att det går att spela två spelare med de medföljande kontrollerna på samma konsol går det också att skapa lokala nätverk utan att det behöver finnas ett nätverk i närheten. I detta går det att skapa spelsessioner för upp till 8 spelare, vilket bäddar för spontan-LAN.

Köp Nintendo Switch Grå Köp Nintendo Switch Neon Röd/Blå

Se vår unboxing av Nintendo Switch!


Microsoft Xbox One & Microsoft Xbox One S

Microsofts dito Xbox One är en kraftfull spelkonsol med ett eko-system där mediekonsumtion och spelande görs under samma tak. En stor fördel är att många av Microsofts spel även går att spela på PC utan att man behöver köpa ett separat spel för respektive system. Dessutom går det att streama spel mellan din konsol och din PC. Microsoft erbjuder väldigt bra onlinestöd, med en betaltjänst som heter Xbox Live Gold som också ger dig tillgång till gratis spel varje månad och exklusiva erbjudanden.

Microsoft släppte en uppdaterad version av konsolen: Xbox One S, med en mer slimmad formfaktor och något förbättrad prestanda. Den största och trevligaste uppgraderingen från föregångaren är en inbyggd Blu-ray-spelare med stöd för uppspelning av 4K-material.

Microsoft har planer på att lansera en uppdaterad och långt mer kraftfull version av Xbox One, leveransdatum ännu okänt.

Köp Xbox One S


PlayStation 4 & PlayStation 4 Pro

PlayStation 4 är Sonys motsvarighet till Xbox One och är en än kraftfullare konsol. Erbjuder likt Xbox One många funktioner för mediekonsumtion, men har inte samma koppling till PC och ett lite större fokus på ren gaming. Än så länge har Sony en massiv fördel i och med att de redan lanserat ett VR-headset för PlayStation. För de som vill spela VR med konsol finns inga andra alternativ för tillfället. En annan stor fördel för PlayStation är deras samarbets-utvecklare, där de har ett stort stall med spelutvecklare som endast skapar spel för PlayStation. Playstation erbjuder även de en onlinetjänst, där den betalda Playstation Plus erbjuder gratis spel månadsvis ihop med fina erbjudanden.

Playstation 4 Pro är en uppdaterad version av originalkonsolen. Då PC-gaming har haft en väldigt stark frammarsch, med fokus på höga upplösningar och många bilder per sekund, valde Sony att lansera en konsol med prestanda i samma klass som en kraftfull PC. Resultatet av detta är en konsol med mer än dubbla grafikprestandan mot den förra konsolen, med ett inbyggt stöd för 4K vare sig det är genom uppskalning av befintligt material eller om det rör sig om så kallad Native 4K. Det skiljer sig från spel till spel då det är upp till spelutvecklaren - I vissa spel får man högre upplösning medan man i andra får fler bilder per sekund för en mer flytande spelupplevelse, i vissa spel får man till och med både och. Klart är i vilket fall att PlayStation 4 just nu är den kraftfullaste spelkonsolen på marknaden. Konsolen kan spela upp högupplöst material via hårddisken men har inte en inbyggt 4K-stöd för uppspelning av video i sin Blu-rayläsare.

Köp PlayStation 4 Slim Köp PlayStation 4 Pro


Nintendo Classic Mini NES

En moderniserad miniatyr av den klassiska spelkonsolen Nintendo NES från 1983, ofta refererad till som 8-bitars. Samma slags grafik som hos den gamla konsolen men nu med HDMI för att passa moderna system. Det är bara att sätta in i en tv eller skärm. Konsolen kommer med 30st färdiginstallerade spel, inga fler finns att köpa. En handkontroll medföljer och det finns plats för ytterligare en om man vill spela multi-player. Vill du återuppleva härliga retro-klassiker är Mini NES för dig.


Nintendo New 3DS

Enklare mobil spelkonsol med två skärmar, en fungerar som en vanlig spelskärm medan den andra används som en kombination av spelskärm och touchkontroll. Utbudet av spel är stort och mycket fokus har lagts på att erbjud en yngre publik givande spelupplevelser.

Köp Nintendo New 3DS XL