Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers

Montera Moderkort

Distanser

Innan du monterar moderkortet i chassit behöver du se till att ditt chassi har rätt distanser för ditt moderkort monterade. Om du inte använder distanser och monterar moderkortet direkt mot moderkortsplåten kommer det kortslutas.

Normalt levereras chassin med förmonterade distanser för moderkortsstorleken chassit är tänkt att användas till primärt. Om det är ett ATX-chassi med stöd för flera storlekar levereras det normalt med de nio distanserna som används för ATX-moderkort förmonterade, exempelvis. Det är också vanligt att en av dessa distanser är en ledare, alltså en som har en pigg istället för gängor. Om du ska montera ett ITX-moderkort i ett chassi som har en ledare förmonterad vill du ersätta denna med en distans med gängor istället.

I/O-plåt

Beroende på ditt moderkort kan du också behöva montera I/O-plåten innan du monterar moderkortet i chassit, om ditt har en löstagbar sådan. I/O-plåten hittar du i moderkortslådan och den trycks på plats från chassits insida. Tänk på att vända den åt rätt håll och att du kan behöva ta i för att alla fyra hörnen ska snäppa på plats.

Montering

Med distanserna och I/O-plåten på plats är det dags att försiktigt föra ner moderkortet i chassit och skruva det på plats. Håll på sidan av moderkortet eller i dess sköldar och använd baksidan av chassit och den eventuella ledaren som guider.

Justera moderkortet så att dess hål är i linje med gängorna i distanserna och skruva sedan åt det. För att undvika att det kilar sig rekommenderar vi att börja med de yttre hålen och skruva om lott, lite i taget, tills att alla skruvar nått deras naturliga stopp.

Nästa steg

Med moderkortet på plats rekommenderar vi att montera dina SATA-anslutna lagringsenheter vid det här skedet, om du har sådana. Har du inte det kan du hoppa till nästa steg efter det, nämligen att montera nätaggregatet och ansluta majoriteten av kablarna.

Gå vidare med din komponent

Troligtvis är det härefter dags för dig att installera extra lagring eller nätaggregatet. Välj din komponent här nedan eller i navigeringen.

2.5" & 3.5" lagring Nätaggregat