Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers

Montera 2.5" & 3.5" Lagring

SATA-anslutna lagringsenheter

I det här skedet rekommenderar vi att montera dina eventuella SATA-anslutna lagringsenheter, vilket inkluderar hårddiskar i formfaktorn 3.5” och SSD:er i formfaktorn 2.5”.

Till skillnad mot M.2-enheter ansluts SATA-lagring med kablar till moderkortet och nätaggregatet. SATA-kabeln för dataöverföring hittar du i moderkortslådan och SATA-kabeln för ström i lådan till nätaggregatet, och du behöver ansluta båda för att lagringen ska fungera.

Normalt har moderkort flera SATA-anslutningar, men de kan ha olika hastigheter. Se i din moderkortsmanual vilka anslutningar du ska välja för din lagring. Om du använder flera M.2-enheter på ditt moderkort vill du även kolla om de påverkar dina SATA-anslutningar. M.2-enheter kan dela bandbredd med SATA-portarna och om de gör det kan vissa av dina SATA-anslutningar avaktiveras när du använder flera M.2-enheter. Det står angivet i din moderkortsmanual hur bandbredden distribueras.

Montera 3.5” hårddisk

Normalt monteras 3.5”-håddiskar i hårddiskvaggor som sedan förs in i hårddiskburar, men det kan skilja mellan olika chassin. Gemensamt för alla typer av montering är dock att det bör finnas vibrationsdämpare, med tanke på att mekaniska hårddiskar har rörliga delar. Om dina hårddiskvaggor inte har vibrationsdämpare förmonterade kommer dessa i tillbehörslådan och vi rekommenderar att använda dessa för att undvika missljud.

För att montera en 3.5” behöver du plocka fram rätt skruvar och eventuella vibrationsdämpare från chassits tillbehörslåda. Med vibrationsdämparna på plats skruvar du fast hårddisken i vaggan antingen underifrån eller från sidan, beroende på ditt chassis vaggor, och skruvar sedan fast vaggan i hårddiskburen. Därefter ansluter du SATA-kabeln för data, som ansluts till moderkortets SATA-anslutningar, och SATA-kabeln för ström, som ansluts till nätaggregatet.

Montera 2.5” SSD

Då SSD:er inte har några rörliga delar kan de placeras på många olika sätt i ett chassi och kräver inga vibrationsdämpare. Se vilka möjligheter ditt chassi erbjuder och välj de platser som bäst passar just ditt bygge och din planerade kabeldragning. Tänk på att även hårddiskvaggor för det mesta kan användas för både 3.5” och 2.5”, om du inte har tillräckligt många dedikerade 2.5”-platser.

När du vet vart de ska sitta skruvar du fast dem med skruvarna som medföljer chassit och ansluter de två SATA-kablarna till moderkortet respektive nätaggregatet, om de är på plats.

Nästa steg

När lagringsenheterna är på plats är det dags att installera nätaggregatet och ansluta majoriteten av kablarna. Vi rekommenderar att göra detta innan du sätter grafikkortet och din eventuella AIO-kylare på plats, då det är enklare att komma moderkortets anslutningar utan dem i vägen.

Gå vidare med din komponent

Innan du monterar grafikkortet är det dags att sätta in nätaggregatet. Så hoppa över dit eller välj din komponent i navigeringen.

Nätaggregat
Visar 0 produkter

Visar 0 produkter

Visa produkter:

    Din filtrering gav inget resultat. Prova att använda andra alternativ.