Intel 8'e Generationen

Välj rätt processor för dig

Åttonde generationens Intel® Core™ processorer

Intels senaste konsumentprocessorer har fler kärnor och fler möjligheter än tidigare generationer. De använder alla det nya och moderna chipsetet Z370, som bland annat ger dig stöd för Intel Optane och DDR4. Samtliga av de nya processorerna har också inbyggda grafikdelar.


Intel® Core™ i7

Core™ i7 är de bästa spelprocessorerna i konsumentklassen just nu.

De är utrustade med sex oerhört kraftfulla kärnor med höga klockfrekvenser och tekniken Turbo Boost 2.0, vilken justerar klockfrekvensen beroende på belastning och som ser till att du får den bästa prestandan när du behöver den.

Core™ i7 är dock mer än en spelprocessor. Med tekniken Hyperthreading får du tillgång till hela 12 trådar, vilket gör processorn lämpad för både produktiva sysslor och streaming. Core™ i7 har stöd för DDR4 2666 som standard.

Detta är processorer för dig som vill ha den bästa spelupplevelsen i konsumentklassen just nu, men som samtidigt vill ha kraft över till annat och en processor som kommer leva under en lång tid framöver.


Intel® Core™ i5

Core™ i5 liknar i mångt och mycket storebrodern, med sex kraftfulla kärnor med höga frekvenser som ger oerhört bra spelprestanda. Core™ i5 har stöd för både Turbo Boost 2.0 och DDR4 2666.

Den mest betydande skillnaden mellan de två serierna är att dessa processorer saknar Hyperthreading. Du kommer långt på de sex kärnorna, men i applikationer som nyttjar många trådar ger storebrodern i7 mer kraft, vilket gör dem bättre lämpade för produktivitet och streaming.

Detta är processorer för dig som vill ha oerhört konkurrenskraftig spelprestanda nu och under ett bra tag framöver.


Intel® Core™ i3

Core™ i3 är prisvärda processorer som ger väldigt bra prestanda för sitt pris i dagens spel tack vare fyra starka kärnor och en modern plattform.

De är inte lika starka i produktivitet och streaming som i5 och i7 är, men för dig som primärt spelar är de stabila processorer som ger dig kraft nog för de flesta spel och de passar utmärkt i majoriteten av speldatorer. Core™ i3 saknar Turbo Boost och använder DDR4 2400.