Amphibious
Tillbaka till Inet Moddning

Amphibious

Bulldogge beskriver sitt projekt:


Min tanke med detta projekt var att nyttja så mycket som möjligt av den redan givmilda ytan som finns i detta chassi. Att montera något på utsidan har jag klurat på fram och tillbaks och i ett nerlagt projekt som jag började med tidigare så hade jag planerna att montera radiator på utsidan. Dock har jag sett det tidigare i några varianter, men reservoarer på utsidan har jag sett färre av och tänkte att det kunde bli en rolig och snygg lösning.

Målet var som sagt att klämma in så mycket radiatoryta och fläktar på dessa som det bara gick. Genom att inte använda klassiska HDD's i någon av burarna och genom att kör reservoarerna på toppen av chassit lyckades jag klämma in en Alphacool 420 Monsta (82mm) med fläktar i push/pull, en Alphacool 280 (45mm) i "taket" med fläktar i push/pull samt pumpen i botten under den egentillverkade shrouden jag gjorde i plexi för att täcka nätaggregatet med kablage och just pumpen.

Chassit var en fröjd att arbeta i med tanke på alla möjligheter det bjuder på genom att vara modulärt. Det underlättar något otroligt och även för den som ej tänkt modda så går det att göra det så otroligt mycket snyggare då man kan plocka bort allt man ej använder. Att synka en orange färg från olika tillverkare var inte det lättaste. Att måla på plast eller metall är inte överdrivet komplicerat, men att färga tyg är bortom mina kunskaper. Dock hade jag turen att hitta en färg som var väldigt lik just den sleeve jag använder och kunde på så sätt måla alla orangea detaljer på chassit och mina plexidelar för att matcha.

Då detta idag är ett färdigt projekt och jag tittar tillbaks så finns det alltid nåt man önskar man gjorde annorlunda. Överlag är jag dock väldigt nöjd med detta projekt och vad jag åstadkommit då det är väldigt nära den bild jag hade i skallen innan jag påbörjade projektet.

Läs hela byggloggen (Sweclockers.com)
Komponent Modell
Datorlåda be quiet! Dark Base Pro 900
Grafikkort EVGA GeForce GTX 1080 Ti 11GB Founders Edition
Moderkort Gigabyte Z270X Gaming 5
Processor Intel Core i7 7700k
Internminnen G.Skill 32GB (4x8GB) DDR4 3000MHz Trident Z RGB
Nätaggregat be quiet! Dark Power Pro 11 750W
Lagring WD Blue 3D NAND SSD 1TB M.2
Chassifläktar be quiet! SilentWings 3 140mm HighSpeed
Övrigt Aquaero 6 Pro och egentillverkade nätaggregatskablar


Bulldogge förklarar komponentvalen

Moderkort

Gigabyte Z270X Gaming 5 - Valet föll på detta då det har allt det jag behövde för detta projekt samt mycket därtill. Då jag valt mycket svart i detta bygge så passar det bra med RGB. Att vissa delar var vita var inget bekymmer då det är ett enkelt ingrepp att måla dessa.

Grafikkort

EVGA GeForce GTX 1080 Ti 11GB Founders Edition - Då detta bygge även var tänkt att vara mina dedikerade spelburk så fanns det inget annat val än just 1080 Ti då det klarar av högre upplösningar galant. Sen hade jag bestämt mig för ett specifikt vattenblock som bara passar referensvarianten. Att det blev EVGA är för att du har fortsatt garanti trots att du monterar på vattenblock.

Processor

När jag inte moddar så spelar jag en hel del. Ska du inte streama och bara spela så var 7700k vid tidpunkten för val av processor den bästa för just detta. Dessutom var jag väldigt sugen att testa delida för att se differensen i temperatur när man gjorde detta. Notera att du förbrukar garantin vid ett sådant ingrepp.

Nätaggregat

be quiet! Dark Power Pro 11 750W - Högkvalitativt nätagg med "platinum-stämpel" på 750W ser till att alla komponenter får det de behöver. Just nätaggregatet är inget jag brukar snåla på, speciellt inte när man har många andra dyra komponenter i sitt bygge.

Interminne

G.Skill 32GB (4x8GB) DDR4 3000MHz Trident Z RGB - Då mitt bygge som sagt hade väldigt mycket svart så ville jag ha någon mer ljuskälla. Att ha möjligheten till RGB även här gjorde att valet föll på dessa. Högkvalitativa och snabba minnen är ju inte heller något dåligt.

Lagring

WD Blue 3D NAND SSD 1TB M.2 - Då jag ville minimera kablage och spara utrymme så föll valet på en ensam stor M.2-variant av SSD. Bara att montera dit på moderkortet och sen är det klart, kan intebli enklare!

Datorlåda

be quiet! Dark Base Pro 900 - Med denna serie tycker jag verkligen be quiet! placerat sig i den absoluta toppen. Snyggt, modulärt, sida i glas (finns även modell utan glas), gott om utrymme... ja listan kan göras lång! Det har nästan allt du efterfrågar, du blir inte missnöjd med det här!


NamnRoger Danblad
AliasBulldogge Builds (Zpnk på Sweclockers och Bogga på andra forum)
FrånSundsvall
BorSkutskär
Jobbar somPersonlig Assistent
HobbyMin familj, fotboll och då speciellt Manchester United... sen det självklara som då är datorer, hårdvara och teknik rent generellt

Sociala medier

Bulldogge Builds


Roger svarar på frågor!


Vad var det som lockade dig till att börja modda?

Till en början så var det ren och skär prestanda man var ute efter. Men allt eftersom åren gått så har fokus hamnat mer på att kombinera prestanda och utseende och med tanke på allt som finns tillgängligt idag så behöver man verkligen inte tumma på det ena för att komma åt det andra. Det som lockat mig är att man kan ta in så mycket annat än ren och skär hårdvara. Tyg, plast, akryl, läder... ja det är bara fantasin som sätter gränser. Tycker verkligen detta har fått en rejäl skjuts de senaste åren. Mycket tack vare att även tillverkarna lägger krut på att kombinera dessa två saker.


Vad säger du till de som vill börja med sitt första projekt?

Bygga egna datorer har jag sysslat med sen millenieskiftet. Men just moddning och att gå mer på utseende och förbättra den fronten är jag trots att relativt ny inom. Men jag fick riktig mersmak för det här när jag besökte Dreamhack Summer 2017 och deltog i Open Casemod Competition. Det som slog mig var att det är en otroligt öppen och välkomnande community. Så för de som vill börja med detta så finns det så många hjälpsamma och trevliga personer som sysslar med detta som man kan vända sig till med frågor.

Så många forum där du har svar på din fråga inom ett par minuter och även hitta inspiration i gallerier. Sen behöver man inte gå all in och köra på custom loops för att få till en snygg dator utan det finns så mycket runtom man kan göra för att få till det riktigt stiligt. Var inte rädd att göra fel, ta det lugnt och stressa inte. M en känner du dig osäker så finns det som sagt så många ställen att vända sig till och oändligt med guider på forum eller youtube.


Har du själv tabbat dig rejält någon gång?

Dörren på mitt projekt "Amphibious", oj vilken mardröm. Först sågade jag ut en del i plexi, filade till så allt var rakt, sågade ut hål för min aquaero, började borra hål för ventilation... sen spräckte jag plexit och flera timmars jobb var helt ogjort. Det misstaget upprepade jag några dagar senare och man visste inte om man skulle skratta eller gråta. På tredje försöket så lyckades jag och allt verkade bra, på insidan som ändå skulle vara dold så var det lite mindre fina märken, men det var egentligen skit samma då det aldrig skulle synas. När jag några dagar senare börjar måla alla detaljer och när allt sen torkat så märker jag att jag målat fel sida med detaljerna. Den dörren fick möta mitt knä och var sen två dörrhalvor. Så det tog mig fyra försök och ett otal timmar innan jag fick till dörren så som jag ville ha den


Du har gjort en del projekt genom åren – vad gör du för att fortsätta utmana dig själv och hålla det fräscht?

Det jag märkt sen jag började med det här är att jag halvvägs in i mina projekt kommer på nya saker jag skulle vilja testa. Så man har börjat planera för ett nytt redan innan man är klar med sitt nuvarande. Att våga mig på nya saker jag inte gjort tidigare...


Vilka material och tekniker är roligast att jobba med?

Nåt jag märkt är att just plexi/akryl trots allt är en billig grej att jobba med. Har du sönder en bit är det inte hela världen. Det går att skära, böja, måla... ja jag tycker att möjligheterna är snudd på oändliga.


Vad hade du gjort för slags projekt om du haft helt obegränsat med tid och resurser?

Ett helt stort skrivbord med allt integrerat/inbyggt. CNC-frästa akrylpaneler med häftiga gångar för vattnet. Skulle inte spacea till det utan försöka få till en minimalistisk industriell, steril och clean look. Inget man tar med sig på LAN direkt ;)