G-Sync kompatibel

KOMPATIBLA SKÄRMAR

På CES 2019 gick Nvidia ut med att skärmar som stödjer VESA Adaptive Sync kommer kunna fungera tillsammans med GeForce-grafikkort. Uppdateringen är tillgänglig oavsett vilken typ av display du har och berör främst monitorer som tidigare haft stöd för AMDs Freesync. Allt som krävs är att du använder Nvidias drivrutiner och aktiverar funktionen. Nvidia trycker dock på att de inte kan garantera att upplevelsen kommer vara problemfri på skärmar som saknar certifiering.

För att bli certifierad måste skärmen först gå igenom ett djupgående test och möta Nvidias hårt ställda krav. Skärmar som blivit certifierade kommer automatiskt att aktivera sitt stöd för G-Sync, till skillnad från alla andra där du behöver slå på det på egen hand.

Det är inget som hindrar dig från att pröva funktionen på en skärm som Nvidia inte kvalitetsstämplat ännu. Men var beredd på att upplevelsen kan försämras utan förvarning, till exempel att bilduppdateringen sviktar till då och då. Eftersom det finns så många skärmar i omlopp så är det svårt att veta vilka som kommer dras med problem och vilka som kommer fungera helt felfritt. Skulle det inte fungera på din display rekommenderar vi att du slår av funktionen för att inte försämra upplevelsen.

Nvidia kommer fortsätta att testa nya skärmar för att se om de kan certifieras eller inte. Samtidigt kommer många användare prova på systemet och ta reda på vilka monitorer som, trots att de saknar Nvidias välsignelse, ändå levererar en fullgod upplevelse.

Produkter