Det finns små saker som gör livet lite enklare

Appen SmartThings tillsammans med SmartThings Hub gör det möjligt att styra uppkopplade enheter med en app. Nu kan du själv skapa kombinationer av flera funktioner och uppkopplade produkter från olika tillverkare i ett kommando. Till exempel att släcka alla lampor med ett knapptryck eller röstkommando, stänga av kaffebryggare och strykjärn och dra ner värmen när du lämnar hemmet. Nu blir det enkelt att göra ditt hem smartare.Samsung SmartThings

I ditt hem finns det säkert fler smarta produkter än du anar1. Med appen Samsung SmartThings blir det enkelt att upptäcka dem och med Samsung SmartThings Hub kan du koppla ihop dina smartaprodukter och börja lära ditt hem nya trick. SmartThings-appen fungerar med både Android och iOS2 och kan laddas ner gratis från App Store eller Google Play. Med kyl/frysen Samsung Family Hub får du också en naturlig plats att styra ditt hem ifrån, appen fungerar lika bra på den som i din mobil eller tablet.

Samsung SmartThings är uppbyggt kring de vanligaste protokollen för IoT (Zigbee, Z-Wave och WiFi) och fungerar därför med de flesta uppkopplade produkter på marknaden. Det gör också att du inte behöver investera i nya produkter eller maskiner för att integrera dem i ditt smarta hem, eller att du behöver binda upp dig till ett varumärke för all framtid. Med Samsung SmartThings är valet fritt.

5 huvudargument

  • Med appen SmartThings och SmartThings Hub kan du styra i stort sett alla uppkopplade produktera på marknaden med en app.
  • Appen finns för både Android, iOS och kan också användas från Samsung Family Hubb.
  • Med SmartThings Hub är det enkelt att skapa ”scener” dvs kombinationer av flera funktioner i ett kommando.
  • SmartThings kollektion av kontakter, kameror och sensorer gör det möjligt att skapa egna smarta funktioner i ditt hem.
  • Mycket enkelt att installera.

SmartThings Hub

Kopplas till internet och skapar ett oberoende och skyddat nätverk för dina smarta produkter. Med en enda app kan du sedan skapa ”scener”, dvs koppla ihop flera funktioner med ett kommando, t ex stänga ner och öppna sommarstugan, skapa mysig stämning för en skön kväll framför TV:n eller något annat - möjligheterna är i stort sett oändliga. Du kan också låta en röstassistent3 styra de smarta produkterna via hubben.

Gå till produkten

SmartThings Hub WiFi4

Samma funktioner som SmartThings Hub men den skapar också ett snabbt och stabilt WiFi. I större hus eller lägenheter kan flera enheter kombineras till ett mesh-nätverk som ger ett stabilt och snabbt WiFi på en större yta.

Lanseras hösten 2019


Rörelsesensor

Den här lilla sensorn känner av rörelse inom 120° vinkel och 5 meters avstånd och kan t ex tända lampan när du kommer in i rummet, starta musiken i badrummet eller låsa upp en dörr. Den känner också av temperatur så att du kan koppla funktioner till det. Kommer med ett magnetiskt fäste som gör den enkel att montera och rikta.

Gå till produkten

Knapp

Denna lilla knapp kan placeras var som helst inomhus och kan programmeras för tre olika funktioner. Ett enkelt tryck, dubbel-tryck eller hålla ner för att utföra det du vill.

Gå till produkten

Kontakt

Stänger av eller sätter på vad du vill. Allt som har en sladd i väggen kan bli en del av det smarta hemmet med SmartThings-kontakten i ett vanligt eluttag. Mäter också el-förbrukning och kan användas både som funktion och information.

Gå till produkten


Multisensor

Är dörren öppen eller stängd? Vill du tända lampan i garderoben när dörren öppnas? Det är enkelt med multisensorn tack vare den tvådelade magnetgivaren. Dessutom innehåller den en sensor som känner av vibrationer och temperatur. Massor av möjligheter med andra ord.

Gå till produkten

Vatten/fuktsensor

En vattenläcka kan ställa till med stora skador om den inte upptäcks. Den här sensorn upptäcker läckage i god tid, den kan också övervaka temperaturen i rummet där den är placerad.

Gå till produkten

Kamera

En kamera med hög upplösning för inomhusbruk. Den kan användas för att hålla ett öga på barnen, hunden eller katten, eller som trygghet. Den har också högtalare så att du kan prata med den eller det som du ser. I kameran ingår en molntjänst som lagrar det senaste dygnets film så att du kan gå tillbaka och se igen om något inträffat. Denna tjänst kan också utökas till 30 dygn mot extra kostnad.

Gå till produkten


Vision

En trygghetsfunktion som registrerar rörelser utan att göra intrång på den personliga integriteten. Rörelse filmas endast som konturer. Den har AI som känner igen om det är en människa som rör sig, så att t ex husdjur eller vajande gardiner inte ska aktivera larmet. Man kan också tack vare AI identifiera ett fall i hemmet, vilket i sin tur kan kopplas till ett larm för att hjälp snabbt ska komma på plats.

Gå till produkten

Access4

Med denna låsfunktion kan du enkelt släppa in de som du till återkomma in och se till att det är låst när ingen är hemma. Du kan enkelt lägga in olika ”scener”, som att lampor tänds eller släcks när olika familjemedlemmar kommer hem eller lämnar. Med en digital nyckel styrs funktionerna i huset, och den känns av på ett avstånd av 2,5 meter. Om man inte har nyckel kan funktionerna styras med hjälp sifferkoder på knappsatsen.

Lanseras hösten 2019

Access Key4

Komplettera ditt SmartThings Access genom att addera Access Key till flera familjemedlemmar. Med en Access Key kan du styra funktionerna i huset och känns av på ett avstånd av 2,5 meter. Om du tappar bort din Access Key finns det möjligheter att blockera denna enhet, så att du behöver aldrig oroa dig för att någon obehörig kommer att kunna komma in i ditt hem via den borttappade digitala nyckeln.

Lanseras hösten 2019


1. En aktuell lista på produkter certifierade för Samsung SmartThings finns på samsung.com/se.

2. Kräver Android 4.4 eller senare med 1,5 GB RAM eller mer, iOS 9.0 eller senare, för mer info se samsung.com/se.

3. Bland annat Bixby, Google Home, Alexa, för mer info se samsung.com/se.

4. Lanseras hösten 2019.


a. Samsung SmartThings stödjer ZigBee, Z-Wave, WiFi. En aktuell lista på produkter certifierade för Samsung SmartThings finns på samsung.com/se.

b. Kräver Android 4.4 eller senare med 1,5 GB RAM eller mer, iOS 9.0 eller senare, för mer info se samsung.com/se.

Produkter