WD SSD Upgrade

WD MyPassport – Portabel HDD eller SSD?

För dig som är ute efter portabel lagring erbjuder WD en myriad alternativ, beroende på vad som passar för ditt användningsområde. Det grundläggande valet står mellan klassiska mekaniska hårddiskar och det snabbare nya alternativet SSD. Både alternativen har sina styrkor och svagheter, därför tänker vi här gå igenom detaljerna så du kan göra ett informerat val av lagringsenhet.

WD Hårddisk – Mer utrymme

Hårddiskar är långsammare än konkurrenterna i SSD-segmentet, men kan i sin tur erbjuda mer utrymme för ditt material till ett lägre pris per GB. Så är du ute efter att spara så mycket data som det bara går, utan någon tanke på allt runt omkring är hårddiskar det klara valet. Här kan du med WD som mest få 5 TB att leka med, vilket bör räcka för alla semesterbilder du vill titta tillbaka på.

Se till att dra nytta av WDs säkerhetsfunktioner i form av lösenord och automatisk säkerhetskopiering. Ingen tar sig in på din lagringsenhet utan ditt medgivande och skulle olyckan vara framme har du kvar din säkerhetskopia där du valde att spara den. Även diverse SSD-modeller kommer med dessa extrafunktioner.

WD SSD – Snabb och pålitlig

Tar du steget upp till WDs SSDs får du dock inte bara fördelarna som formatet för med sig. WD har utrustat sina SSDs med extra skydd som gör dem extra stöttåliga, samtidigt som de avvärjer både damm och vatten.

SSDs har till skillnad från HDD inga rörliga delar, vilket också bidrar till den högre stöttåligheten. Är det hållbarhet du är ute efter i din portabla lagringsenhet är SSDs mer pålitliga. Det mindre fysiska innehållet gör dessutom dessa enheter mindre och lättare att ta med sig.

Men den största anledningen att välja en SSD över en HDD är snabbheten och den lägre latensen. För du ofta över data fram och tillbaka från dina enheter kommer du uppskatta de sparade minuterna det här för med sig.