Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers

Tips för dig som jobbar hemifrån

Vi hjälper dig med ditt hemmakontor

Att jobba hemifrån kan vara lika befriande som det är isolerande. Men oavsett vem du är är chansen stor att du inte har tillgång till samma teknik som du har på kontoret. Därför tänkte vi här gå igenom några av de saker som är smidiga att ha när du jobbar hemifrån.

Samtal och kommunikation

Möten kommer fortfarande behöva hållas, även när alla jobbar hemifrån. Det sociala i att använda en webbkamera under dessa bör inte underskattas, detsamma gäller kvalitén på mikrofonen du använder.

Oklart ljud med brus och hack kommer störa flytet i samtalet avsevärt. Se därför till att investera i en beprövad mikrofon eller ett headset. Vi går igenom många av alternativen i den här guiden.

För att genomföra dessa möten och hålla kontakten mellan medarbetare bör ni välja ett gemensamt samarbetsprogram. Exempel på dessa är Teams, Slack och Discord. Dessa låter er dels chatta och dela material sinsemellan, men även genomföra just konferenssamtal.

Molntjänster som Dropbox, OneDrive och Google Drive är också smidiga att använda vid hemjobb. Här kan ni dela med er av era dokument och material på ett och samma ställe – tillgängligt för alla som ges tillåtelse.


Headset och mikrofoner Webbkamera

Populära headsets och webbkameror


Skärmar

Vi misstänker att många vanligen använder mer än en skärm när de arbetar. Det ger en bättre överblick och låter en arbeta med flera saker åt gången. Men vilken typ av skärm bör du införskaffa?

Sysslar du med vanligt arbete kommer de flesta skärmarna att möta ditt behov. Se bara till att de ergonomiska möjligheterna är goda. Justering i höjdled låter dig inta en hälsosam ställning medan du arbetar.

Har du redan en skärm kan du komplettera med ett stativ för att lättare kunna justera dess position.

Ingår bildredigering och annat grafiskt arbete i din roll kan det vara värt att ta en titt på de mer avancerade skärmarna. Hög upplösning och god färgåtergivning är av stor vikt här. Även skärmens storlek kan vara värd att ha i åtanke. Se bara till att din dator kan driva den.

För extra smidighet kan du ta en titt på de skärmar som endast kräver en enda sladd för att användas med en laptop. Leta efter Thunderbolt-stöd bland vårt utbud under knappen ovan.


Skärm Stativ Skärm/Laptop Kablar / Laddare

Populära skärmar och tillbehör


Datorer, laptops och stativ

En trött laptop kommer förstås leda till långsammare arbete. Därav värdet att investera i en modern bärbar eller stationär dator med de senaste komponenterna. På den här sidan samlar vi ett flertal av de laptops och datorer vi rekommenderar för just arbete – vare sig det handlar om lättare jobb eller tyngre grafiska uppgifter. Använd bara knapparna här ovanför.

Har du redan en laptop du är nöjd med kan du istället plocka hem ett ordentligt stativ till denna. Det låter dig hålla arbetsytan ren och ger plats åt kaffekoppen och allt annat viktigt. Du kan även dra nytta av sladdgömmor och kabelstrumpor för att få ordning på dina kablar.


Laptop Stationär dator Stativ Skärm / Laptop

Populära datorer och stativ


Tangentbord och mus

Med ordentliga tillbehör blir ditt arbete både skonsammare och mer effektivt. Tangentbordet och styrplattan på en laptop fungerar bra på resande fot, men under en längre arbetsdag bör du istället nyttja ett dedikerat arbetstangentbord och tillhörande datormus. Vi har samlat ergonomiska alternativ under knappen här ovanför, både vad gäller kontorsmöss och särskilt utformade tangentbord.


Möss och tangentbord

Populära tangentbord och möss