Komponenter för arbete & vardag

Intel är en tillverkare med ett brett utbud av komponenter och andra teknikprodukter i sin samling. Med så många produkter kan det vara svårt att veta vad som passar för just ditt användningsområde. Därför tänker vi här dela upp dem i tre olika kategorier:

Vardag Du använder din dator till enklare uppgifter och vill kunna spela. Prisvärdhet är viktigt för dig.
Gamer Du är ute efter en balans mellan pris och prestanda. Främst använder du datorn till spel.
Proffs Du siktar på bästa möjliga prestanda, utan kompromisser. Detta för att arbeta med krävande uppgifter och program.

Processorer

En kraftfull processor är av yttersta vikt för en välfungerande och kapabel dator. Men beroende på vad du ska använda datorn till kommer vissa modeller att passa bättre än andra – både vad gäller pris och prestanda.


Vardag

För vardagligt bruk rekommenderar vi Intel Core i5, specifikt 10400F. Det är en processor som ger väldigt bra allroundprestanda för pengarna, samtidigt som den även erbjuder bra spelprestanda.

I den här prisklassen kan det också vara värt att titta på tidigare generationer, som fortfarande levererar fullgod prestanda för dina ändamål. Även här rekommenderar vi prisvärda Intel Core i5.


Gamer

Siktar du på spelande är det värt att titta på snäppet mer utrustade modeller. Nya Intel Core i5 10600K ger i dagsläget bäst pris för prestanda och kommer låta ditt grafikkort sträcka på sig utan problem. Den här modellen har även stöd för överklockning.

Vill du kan du även ta steget upp till Intel Core i7 10700K. En riktig topprocessor som levererar höga klockfrekvenser och åtta kärnor. Ett bra alternativ för dig som vill sitta säkert inför framtiden.


Proffs

För dig som gör mer krävande saker är det värt att ta en titt på Core i9-modellerna, Intels flaggskepp bland processorer. Nya 10900K är ett riktigt kraftpaket med 10 kärnor och de högsta klockfrekvenserna på marknaden i skrivande stund.

Ett annat, mer prisvärt alternativ i klassen är i9 10850K. En processor som levererar likartad prestanda, där du får mer kraft per krona. Båda passar utmärkt för gaming, streaming, content creation och mer.

Produkter