Komponenter för arbete & vardag

Intel är en tillverkare med ett brett utbud av komponenter och andra teknikprodukter i sin samling. Med så många produkter kan det vara svårt att veta vad som passar för just ditt användningsområde. Därför tänker vi här dela upp dem i tre olika kategorier:

Vardag Du använder din dator till enklare uppgifter och möjligen en smula spelande.
Gamer Du är ute efter en balans mellan pris och prestanda. Främst använder du datorn till spel.
Proffs Du siktar på bästa möjliga prestanda, utan kompromisser. Detta för att arbeta med krävande uppgifter och program.

Moderkort

Moderkortet är basen som resten av din dator utgår ifrån. Den här komponenten avgör hur många olika komponenter du kan använda, vilka funktioner de kan ha, hur snabbt de kan jobba, samt vilken typ av processor som passar.


Vardag

För vardagligt användande räcker det med ett moderkort med styrkretsen B460. Det här prisvärda alternativet ger dig tillgång till alla funktioner du behöver. Dessa moderkort har dock inte stöd för överklockning, färre extrafunktioner och har inte stöd för lika snabba minnen som Z490.


Gamer

Är det gaming du är ute efter är det ett moderkort med Z490 du ska välja. Dessa kan driva RAM-minnen i högre hastigheter, samtidigt som de även har fler anslutningsmöjligheter och , framför allt, stöd för överklockning.

Tänk på att om du väljer en processor från 9:e generationen Intel Core är det istället Z390 som gäller.


Proffs

Använder du din dator i professionellt syfte kan det vara aktuellt att välja en dyrare modell. Tar du klivet upp får du tillgång till fler anslutningar, mer plats för lagring och en genomgående högre stabilitet.