Komponenter för arbete & vardag

Intel är en tillverkare med ett brett utbud av komponenter och andra teknikprodukter i sin samling. Med så många produkter kan det vara svårt att veta vad som passar för just ditt användningsområde. Därför tänker vi här dela upp dem i tre olika kategorier:

Vardag Du använder din dator till enklare uppgifter och möjligen en smula spelande.
Gamer Du är ute efter en balans mellan pris och prestanda. Främst använder du datorn till spel.
Proffs Du siktar på bästa möjliga prestanda, utan kompromisser. Detta för att arbeta med krävande uppgifter och program.

NUC & SSD

En NUC är en i huvudsak färdigbyggd liten PC. Med en sådan behöver du bara lägga till RAM-minnen, lagring och operativsystem. Är du ute efter den högre grafikprestandan som ett grafikkort erbjuder finns det även modeller med plats för detta.

Den mindre formfaktorn gör att lagringsenheter i formfaktorn M.2 är att föredra. Intel erbjuder även kvalitativa modeller av dessa i deras 660P/665P-serier.


Vardag

Enklare NUC:ar som främst ska användas till surf och media behöver inte kosta alltför mycket. Performance-serien är rätt val för det här användningsområdet. De kommer utrustade med allt du behöver för att utföra enklare uppgifter. Se bara till att komplettera med lagring och RAM-minnen.


Gamer

Den mindre storleken på NUC gör det svårt att få plats med dedikerade grafikkort. Performance serien kommer dock utrustade med Intels integrerade grafik. Dessa levererar prestanda nog för enklare spelande, främst e-sport och liknande.

För ordentligt spelprestanda rekommenderar vi Extreme-serien. Här får du plats med grafikkort i storleken ITX. Se bara till att ditt grafikkort passar innan du genomför ditt köp.


Proffs

Tänker du arbeta med tyngre uppgifter genom din NUC är det utan tvekan Extreme-serien du ska titta på. Dessa kommer utrustade med kraftfulla Intel Core-processorer och utrymme för mindre grafikkort. På så vis får du nog med prestanda för både spel och kreativt skapande. Säkerställ dock att grafikkortet du väljer kommer passa i NUC:en.

Produkter