Topp 5 - Gamingmöss


Topp 5 trÄdlösa gamingmöss

En gamingmus Àr nÄgot som faller olika i smaken helt beroende pÄ preferenser, storlek pÄ hÀnder, grepp med mera.

Det finns dÀremot en del generella begrepp som kan betygsÀtta en mus oavsett det subjektiva. Saker som rörelselÀsare, sensor, upplösning, batteritid och sÄ vidare.

I testlabbet gÄr en av vÄra anstÀllda igenom ett par klara favoriter inom utvalda kategorier, förklarar deras för- och nackdelar samt utmÀrker de efter sÀrskilda betyg. Produkten beskrivs med en sammanfattning och du kan Àven se vÄra kunders recensioner och betyg.

Produkter vi testat:Logitech G Pro Wireless

PrisvÀrd

Batteritid

Omdöme

Den ultimata gamingmusen nÀr det bara ska funka.

Relativt till batteritiden och prestandan sÄ Àr musen vÀldigt lÀtt i vikten, sitter bra i handen och kÀnns gedigen i materialval och konstruktion.

Musen Àr minimalistisk och det mÀrks att dem hÄller tillbaka pÄ onödiga funktioner och överdrivet designsprÄk.

NÄgot liten i storlek men perfekt för klo-grepp eller generellt mindre hÀnder.

 • 16 000 DPI
 • 7 st knappar
 • 60 timmars batteritid
 • 80 gram
Till produkten

Logitech G305 Wireless Svart

PrisvÀrd

Batteritid

Omdöme

PrisvÀrd trÄdlös gamingmus med extremt bra batteritid. Enda nackdelen Àr vikten som vÀgs upp till 99g, strax under tresiffrigt.

Passformen pÄ musen Àr ovanligt lÄg och platt för att vara en gamingmus vilket gör att det tar en stund att vÀnja sig vid kÀnslan för musen.

 • 12 000 DPI
 • 6 st knappar
 • 250 timmars batteritid
 • 99 gram
Till produkten

Razer Naga Pro MOBA/MMO

PrisvÀrd

Batteritid

Omdöme

NÀr det kommer till funktionalitet pÄ musen Àr Razer Naga serien nÀstintill oslagbara.

Ett mÄste för dig som vill ta MOBA/MMO spelandet till nÀsta nivÄ och behöver fler lÀttÄtkomliga knappar.

Musen har bra passform och komfort, speciellt med tanke pÄ antalet knappar och den utbytbara sidopanelen för musen.

Musen vÀger in nÄgot tungt i vikt och pris vilket drar ner omdömet lite.

 • 20 000 DPI
 • 19 st knappar
 • 150 timmars batteritid
 • 117 gram
Till produkten

Taurus GM1-W

PrisvÀrd

Batteritid

Omdöme

Denna mus Àr del av Inets egentillverkade varumÀrke Taurus, sortimentet har fokus pÄ bra prestanda till rimliga priser.

Musen Àr vÀldigt lÀtt i vikten och inget Àr besparat pÄ materialval och konstruktion, för priset kÀnns musen fortfarande vÀldigt högkvalitativ.

Batteritiden Àr nÄgot Ät den lÀgre delen av spektrat men med tanke pÄ priset och att det gÄr att anvÀnda den samtidigt som den laddas sÄ vÀger det inte som en större nackdel.

 • 6 400 DPI
 • 5 st knappar
 • 55 timmars batteritid
 • 77 gram
Till produkten

Glorious PC Gaming Race Model O Wireless Svart

PrisvÀrd

Batteritid

Omdöme

VÀldigt lik Taurus GM1-W i design och utformande med nÄgot bÀttre sensor och batteritid. Trots detta lyckas vikten ÀndÄ ligga strax under motstÄndaren.

Till skillnad frÄn Taurus GM1-W Àr Model O ambidextriös vilket gör att den blir mer passande för olika sorters grepp.

Det Àr ingen hemlighet att denna musen Àr populÀr och det Àr med all rÀtt, den kÀnns lÀtt i handen och av hög kvalitet med bra materialval utan klagomÄl pÄ prestandan.

 • 19 000 DPI
 • 6 st knappar
 • 71 timmars batteritid
 • 69 gram
Till produkten

Att tÀnka pÄ innan du köper gamingmus:


Vilken typ av grepp fattar jag musen med?

Det finns en mÀngd olika sÀtt att greppa musen som i sin tur Àr beroende inte bara pÄ musens storlek och form men ocksÄ pÄ storleken och positionen av din hand.

Mest vanliga greppen Àr claw grip och palm grip.

Claw grip Àr, som kanske namnet tyder pÄ, nÀr du formar handen som en klo och placerar fingerspetsarna mot musknappen och lÄter fingrarna gÄ i en bÄge och tar sedan stöd mot botten av handflatan. I detta fall Àr mindre möss att föredra.

Palm grip Àr nÀr du vilar hela handflatan ganska platt och bestÀmt och pÄ ett sÀtt omfamnar musen som en filt, hÀr Àr större möss att föredra sÄ att musen kan tÀcka upp hela handflatan.


Vilken storlek och form pÄ mus passar mig bÀst?

Utöver hur musen greppas Àr som tidigt nÀmnt ocksÄ storleken och formen pÄ musen nÄgot som Àr intressant. Detta Àr nÄgot som ibland kan vara svÄrt att se pÄ bild men de flesta butiker har en mÀngd möss framme för att kunna klÀmma och kÀnna.

Saker du bör ta i hÀnsyn Àr hur lÄng och bred musen Àr, hur högt den strÀcker sig över bordet för att kupa i handen, om den Àr högerdominant, ambidextriös eller annat.

NĂ„got annat som kommer vara del i storlek och passform Ă€r vikten. Även vikt Ă€r en smaksak men det har blivit allt mer populĂ€rt att fĂ„ ner vikten för möss sĂ„ lĂ„gt som möjligt.


Bör jag vÀlja en trÄdlös eller trÄdbunden mus?

Förr var det en klar skillnad i prestanda mellan trÄdbunden och trÄdlös mus dÄ det fanns en stor skillnad i responstid mellan de tvÄ. Utöver det var batteritiden pÄ den tiden betydligt kortare vilket var avgörande i valet.

Numera Àr inte de problemen lika avgörande dÄ responstiden i mÄnga fall till och med Àr bÀttre för trÄdlösa möss och batteritiden blivit betydligt mycket lÀngre. DÀrtill har signalstyrkan till datorn förbÀttrats vilket gjort anslutningen mer pÄlitlig.

Detta utesluter alltsÄ mer eller mindre det objektiva i frÄgan och blir istÀllet en subjektiv frÄga. Föredrar du personligen en trÄdlös mus utan trassel med enda nackdelen att behöva ladda musen till och frÄn? DÄ borde du vÀlja en trÄdlös modell.