8053 apex series
pre-dk 125

Till produkterna


PCIe Gen 4

Senaste generationen Ryzen och Radeon har fjärde generationen PCI Express – så att du får full hastighet på grafikkortet och tillgång till marknadens snabbaste lagring.

Smart Access Memory

Med SAM får din processor full tillgång till grafikkortets minne, vilket ger dig bättre prestanda utan extra kostnad. Den här tekniken är endast tillgänglig för dig som har både Ryzen och Radeon från senaste generationen.

Upplåst överklockning

Alla AMD Ryzen 5000-serien är upplåsta för överklockning, både av processor och minne, för dig som vill få ut ännu mer prestanda ur ditt system.

AMD FreeSync

Slipp tearing och få en mjukare spelupplevelse med den väletablerade adaptiva synkroniseringstekniken AMD FreeSync, som du hittar på många av marknadens gamingskärmar – helt utan prispåslag.

Radeon Software Suite

Med mjukvarusviten Radeon Software Suite får du alla verktyg du vill ha till ditt grafikkort samlade på ett ställe. Här hittar du drivrutinsuppdateringar, spelinställningar och all statistik du kan tänkas veta om ditt grafikkorts prestanda.

Radeon Software FidelityFX

Radeon har både mjukvara och hårdvara för framtiden. Med FidelityFX får du en denoiser för Ray Tracing och AMD:s uppskalningsteknik Super Resolution, samt fullt stöd för kommande DirectX 12 Ultimate.

Radeon Boost

Med Radeon Boost får du variabel bildskalning baserad på rörelse i utvalda spel. Det innebär att upplösningen reduceras när du rör musen, för att ge dig bättre flyt när det behövs som mest.

Vilken Ryzen 5000 ska du välja?

Nu är Ryzen 5950X, 5900X, 5800X och 5600X här - men vilken ska du välja? Häng med när vi lite snabbt diskuterar vilken modell som passar till vad.

Dags att snacka Big Navi

AMD Radeon 6000-serien, även kallad Big Navi, är här och bjuder upp till fight. Men är det allt du hoppats på från det röda laget, och kan de göra samma resa med RDNA 2 som de gjorde med Ryzen?