B2S 2022 PC Game Pass bundle
Till streamen

Reslutat

Gruppspel B

Sverige - 16
Kroatien - 1 Sverige - 12
Nordmakedonien
Luxemburg - 8 Nordmakedonien - 16
Nordmakedonien - 16  

Förlorar kval

Kroatien - 2
Luxemburg- 0 Kroatien - 1
Sverige - 2 Sverige

Kvartsfinal 8/7 17.00

Semifinal 9/7
20.00

Final 10/7 20.00

Norge - 1
Serbien - 2
Serbien - 1
Nordmakedonien - 2
Nordmakedonien - 2
Spanien - 0
Nordmakedonien - 2
Ukraina - 1
Tjeckien - 0
Sverige - 2
Sverige - 0
Ukraina - 2
Israel - 0
Ukraina - 2

Inet är med och sponsrar svenska landslaget i CS:GO


Nu börjar EM i CS:GO – med det svenska laget som en av favoriterna

Den 6 juli startar EM i Counter-Strike i Oradea, Rumänien. Den svenska landslagstruppen består av stjärnskott från bland annat Ninjas in Pyjamas och Fnatic. Laget åtföljs av coachen Ahmed “Abdi” Abdi och förbundskaptenen Fredrik ”Jaegarn” Kempf.

– Våra förväntningar är att komma så långt som möjligt. Vi vill slåss för guldet. Det finns många bra lag som representerar sitt land. Men samtliga i det svenska landslaget har mött dessa spelare tidigare och vi vet att vi kan slå dem alla när vi har en bra dag, säger Jack "Jackinho" Ström Mattsson.

Det svenska e-sportlandslaget är en av favoriter vid EM i Counter-Strike som utspelar sig i staden Oradea i Rumänien den 6–10 juli. I det inledande gruppkvalet som spelades online vann Sverige överlägset alla sina matcher med 16–1. Motståndet på plats i Oradea kommer dock att bli tuffare. Totalt 16 länder slåss om 250 000 SEK, medaljer och äran. För Sverige väntar närmast gruppspel mot Kroatien, Nordmakedonien och Luxemburg.

– Vi åker som en enad svensk landslagstrupp. Vi har ett gemensamt mål; vi ska kriga om en topplacering. Men mycket ska stämma då det finns en del väldigt starka nationer på plats så som Spanien, Norge, Israel och Ukraina samt de regerande världsmästarna i CS:GO, Nordmakedonien som vi möter redan i gruppspelet. Vi hoppas det svenska folket vill hänga med på vår EM-resa där vi lovar att bjuda på vårt bästa möjliga spel, säger förbundskaptenen Fredrik ”Jaegarn” Kempf.

Följ svenska landslagets matcher online på twitch.tv/svenskesport

Första matchen startar 6 juli kl 12:00 och Sverige möter då Kroatien.