Recensioner

Här listar vi våra besökares senaste recensioner

Snabb dator

Snabb

Fungerar än

Högt ljud på Fläkten

Haha har man blivit tillräckligt med ASUS-fanboi för att vilja ha detta? Tydligen..

Kyler min i9 12900kf väl. Bra kvalitet, premium känsla från från kartong till produkt. Hade svårt att få upp den i topp på ett relativt stor chassi (5000d), gick med lite pill (kablar och MB var lite ivägen för radiator och fläktar). Buggig programvara från Asus, från och till så får man starta om för att kunna se något.

Kyler väl

Kyler tyst

Kyler snyggt

Stor

programvara

2 pack för 99:- är mycket billigt för denna produkt. Har båda i front och blåser in kall luft. Har bytt 3 st 120mm (också corsair) mot dessa två och upplever att det är lite tystare i chassit. Har ställt in i moderkort lägst möjliga varvtal, de snurar på ca 940rpm när cpu tempen är under 75c och då är de ganska tysta i mitt tycke. Ljudnivån ökar när de snurrar på max men då spelar man och har hörlurar, hör dem inte ändå.

prisvärda

Bra blås

lyser bra

Nice moderskort. Inget negativt mer än att nätverkskortet inte pallar att hosta minecraft servrar. Då det knappt kan hantera servern. All internet på datorn kraschar och det orsakar så att datorn vägrar starta om.

Nice med ITX.

Kan inte hosta servrar.

Väldigt nöjd med denna, jag uppgraderade från Ryzen 5 1500 X. Skillnaden är såklart markant, men det som överraskade mest var att den nya CPUn med sin AM4 socket fungerar med mitt äldre moderkort, ASUS B350 Prime Plus. Det enda som behövdes var en ny BIOS Driver som finns på AMDs hemsida. Dock blir den väldigt varm och jag rekommenderar att du spenderar lite extra på en seriös kylare då ingen fläkt följer med. Parad med en 3080ti har jag stabila 144fps med 1440p RTX on. I många spel har jag även testat 200% uppskalning och håller fortfarande höga fps.

Bakåtkompatibilitet

Bra prestanda

Snabb

Väldigt varm

Köpte dessa ca ett halvår sedan och de har fungerat klockrent. Inte en enda gång har skärmarna börjat sacka. Köpte till mig själv som har en 24" gaming skärm samt en till 24" random-60Hz-duger-som-andra-skärm samt en till min fästmö som kör en 32" Curved Asus-skärm samt en 24" gammal gaming skärm. Inte heller har hennes skärmar sackat ner någonting.

Otroligt stabila

Snygga

Lätt att montera

Inget

Gör exakt det den ska. Använder den som lagring för inspelningar och mellan min M2 och denna så tycker jag det rör sig tillräckligt fort :-)

Priset

Inget

Väldigt mycket platta för pengarna. Finns små saker som jag tycker fattas men i det stora hela är jag nöjd! Det är väldigt frustrerande att det inte finns någon haptic feedback i den när man skriver. Att de inte tryckt in något 3.5mm uttag är också omständligt men det är väl standard nu för tiden att skippa det. Och det är synd att det inte finns någon modell med 4G. En riktigt felkonstruktion är att ljussensorn sitter på långsidan, ungefär vid volymknappen. Detta gör att när man har den i "skrivläge" med vissa "tredelade" skal så håller man händerna för sensorn emellanåt vilket gör att den flackar i ljusstyrka hela tiden. Men det kanske lika gärna kan skyllas på skalet. Prestandamässigt är den kanon och för priset är det nog utan tvekan den bästa Android-plattan man kan för de pengarna. Batteritiden är suverän! Mitt tips är att det första du gör är att ladda ner en ny luncher. Ex. Nova launcher. MI UI som den levereras med lämnar ett tomrum på 2cm både uppe och nere på startskärmen vilket gör att man knappt får plats med något där. Och man kan inte ändra grid layout av någon anledning. Men som sagt, bara att köra Nova så är man hemma!

Prestandan

Batteritiden

Priset

Ingen SD-kortsläsare

Ingen vibration

Ingen 4G

Fungerar som det verkar ok. Kort tid att testa men ok. Lite liten text och SMÅ symboler.

Fungerar

Bra valmöjlighet

Bra pris

Pluttig text

Osäker över tid

Blurrig manual

Tungt och rejält tangentbord. Ligger still på skrivbordet och har flera vinklar att välja på. Snyggt med vit belysning under tangenterna. Kompatibel med MX-keycaps så lätt att göra tangentbordet sitt eget senare, mina GMK passade utan problem. I förpackningen för CMYK fanns det även vanliga gråa modifiers ifall en vill byta från de färgglada. Jag testade EC Daisy-brytarna och det var väldigt lätt att trycka ned tangenterna, jag är ovan med det och fick därför många fel när jag skrev och råkade hoppa ibland i spel. Brytarna annars är sköna att trycka ned utan rasp eller missljud! En kul start i tangentbords-hobbyn om du inte känner att du vill börja med ett helt barebones tangentbord som GMMK eller Keychron Q, eller bara vill ha ett tangentbord som är bra direkt ur kartongen!

Keycaps

Skönt ljud

Inte hotswap

Fungerar som jag tänkte, stabil och bra räckvidd.

Enkel att få igång med appen

Har 6 st i mitt bygge, kyler bra.. men kör man dom på fullt flås låter det som ett flygplan håller på att lyfta brevid dig.

Bra flås

Ser jävligt sjussta ut utan rgb och lullull

Premium är alltid premium

Dyra

Vill man betala denna summan för lite lasrad RGB - kör hårt!

Hade tidigare ett Creative Audigy som har fått hänga med i flera datorer. Nu vid senaste bygget (ASUS ROG STRIX B550-F GAMING(WI-FI)) tänkte jag att det borde hänt något med de integrerade ljudkorten på alla år och skippade ljudkortet. Men jag blev riktigt besviken med halvtaskigt ljud och störningar som letade sig ut i mina högtalare. Blev därför glad när jag hittade detta ljudkortet och såg att det fortfarande finns de som släpper vettiga ljudkort för oss som är lite kräsna. Inaktiverade det integrerade kortet och satte i detta. Laddade ner mjukvaran ifrån nätet och aktiverade PureDirect läget. Ordningen återställd. Som dag och natt mot det Integrerade ljudkortet. Inga mer störningar och ett mycket behagligare ljud. Så rekommenderar alla som använder trådburna högtalare eller hörlurar till er stationära dator att satsa en tusenlapp. Ni kommer inte ångra er.

Bra ljudkretsar

Mycket bra ljud

Smidigt format och bra mjukvara

Hade hellre sett en modell utan RGB

Ingen mjukvara i kartongen

Helt okej, spelar mina switch spel på en 27" med 2560x1440p. Genki ShowCast klarar som högst 1080p 60fps, så i fullscreen-mode blir det lite grynigt och pixelerat men det duger :) Hade lite problem med chassits USB-portar, fick bättre prestanda och bild när man körde direkt i moderkort. Konami kod med tangentbord för att låsa upp "avancerad meny" där man kan välja upplösning och FPS (Up, Up, Down, Down, Left, Right, Left, Right, B, A). Tycker det är dumt att låsa något så viktigt bakom ett easteregg och den avancerade menyn hade kunnat bjuda på lite mer optioner. Oavsett är jag nöjd över att kunna spela min switch på gamingdatorn utan att krångla med HDMI kabel.

Mycket för pengarna, fick den för 199kr på rea.

Fungerar som man förväntar sig.

Får med en 1.5m lång USB-C kabel.

Genki Arcade som krävs, är under all kritik.

En del input delay, tror inte man kan spela smash bros med denna.

1080p är dålig upplösning för 2022, förvänta dig inte lika bra bild som på en TV.

Nöjd!!

Bra och pålitlig.

Port storlek.

Sladstyvhet

Riktigt tyst och fin fläkt. Hade fått 5 stjärnor om den inte ger ifrån sig ett knarkande ljud i ändläget av svängen. Bra uppkoppling. Går att starta och ändra hastighet med google, däremot går det inte aktivera oscillerande effekt via Google.

Tyst

Uppkopplad

Bra byggkvalitet

Knakar lite i ändlägena när den svänger

Går inte styra oscillation med google

Har alla tidigare generationer av Chromecasts och är helnöjd med samtliga men med fjärrkontroll och Google TV resulterar Chromecast 4 i underhållning på en helt annan nivå. Riktigt smidigt att medföljande fjärrkontroll dessutom kan programmeras till att användas med min 13 år gamla hemmabioanläggning (sätta på/stänga av, justera volymen och ändra ingång).

Google TV

Fjärrkontroll (delvis programmerbara knappar)

Fjärrkontroll (röststyrning)

Finns endast i vitt (skulle föredragit svart fjärrkontroll)

Streacom BC1 Svart
Ashley Michael Paul

0

Bästa PC TestBench

Välbyggd

Bra för Överklockning

Passar alla typer av hårdware

Kostar mycket pengar

Har använt den ett tag nu. Jämfört med min gamla stora klumpiga mus så är denna mycket lättare och kabeln är har jag inte märkt av alls, fastnar aldrig i något man råkar ha på bordet. Den är väldigt plastig men det är väl därför den är så lätt. Det är svårt att nå alla knappar på sidan utan att flytta handen, antingen når man de svarta bra, eller den stora gråa. Två av de fem led lyser rakt ner i bordet, oklart varför de ens är med, det är väl den sista som sitter längst bak som märks mest när man inte använder musen. Vid användning lyser nästan ingenting igenom. I mjukvaran så finns tre zoner för RGB, men som sagt så är väl bara två som är relevanta. Känsligheten var också lätt att ställa in. Har inte provat att programmera knapparna.

Vikt

Kabel

RGB

Väntade mig annan formfaktor, men villhöver en hel del.

Riktigt snabb NVME SSD. Bara något snabbare än en vanlig SATA SSD i spel, men när det kommer till filöverföringar är skillnaden enorm. Vill man ha det bästa så är detta nära nog (och inte farligt dyrt).

Hastighet

Hastighet

Hastighet

Dyr per GB