IFA 2017 - Logitech

Intuitivt tangentbord, schyssta högtalare och uppdaterad övervakningskamera visades upp

Logitech hade laddat upp för mässan med två helt rykande färska releaser i form av ett spännande tangentbord och ett par riktigt eleganta och välljudande högtalare, men de visade också upp deras nyligen lanserad och oerhört smidiga övervakningskameror.

Craft

Vid första anblick ser det här tangentbordet ut som ett ganska vanligt, om än väldigt stilrent, tangentbord för en kontorsmiljö. Men det här tangentbordet är mer än ett stiligt yttre och sköna knappar - det har nämligen både en ny och intuitiv touch-ratt samt stöd för både Flow och multi-device.

Den intuitiva touch-ratten, som vi får kalla det, liknas enklast som en förenklad och i tangentbordets övre del integrerad variant av Microsoft Dial. Det är en cylindrisk ratt som går att vrida, klicka och använda för touch. Det spännande här är att den har färdiga funktioner för en stor mängd program, där du genom att använda touch får upp en liten meny i programmet där du kan välja vad du vill justera. Vi prövade i Photoshop och Excel, där man genast såg användningsområdet tydligt.

Använder vi Photoshop som exempel, med en pensel vald, fick vi genom att lätt toucha ratten upp en meny med olika inställningar för just pensel-verktyget. Vi kunde till exempel ändra storlek genom att vrida på hjulet, eller hoppa vidare i menyn och istället ändra hårdheten/opaciteten genom att vrida på ratten. Det kändes direkt naturligt att använda, och vi tror att detta kan bli ett nyttigt verktyg för både kreatörer och administratörer som vill komma åt välanvända funktioner på ett smart sätt.

Det går också att programmera ratten individuellt för både program och verktyg inom program, om du skulle vilja byta funktioner från de förinställda. Ratten har också ett klick, utöver touchen, där det som standard är en play/pause-knapp.

Och för dig som vill använda ett och samma tangentbord till flera enheter är Flow och multi-device välkomna tekniker. Flow är Logitechs egna teknik, som kräver en mus med Flow, där du kan byta mellan olika enheter genom att dra muspekaren över från en enhet till en annan. Tangentbordet följer då automatiskt med, och du kan till och med kopiera över filer direkt med musen, mellan både enheter och operativsystem.

Multi-device ger också det möjlighet att använda ett och samma tangentbord till flera enheter, även utan mus med Flow, där Craft har upp till tre kopplingar. Den primära är via USB-C, medan de två andra är över Bluetooth 4.1. Du kan då enkelt, via knappar på tangentbordet, byta mellan de olika anslutningarna. Du kan till exempel ha en Windows-dator, en Mac-dator och en Andriod-telefon inkopplade samtidigt - och genom ett knapptryck byta mellan enheterna.

Craft lanserades under mässan och vi förväntar oss kunna erbjuda den snart.

MX Sound

De stilrena högtalarna MX Sound är kort och gott för dig som vill ha något elegant och välljudande som inte tar för mycket plats på skrivbordet. De går både att koppla in direkt till datorn eller till valfri enhet över Bluetooth.

MX Sound hade release under mässan och finns att beställa på den här länken.

Circle 2

Uppföljaren till användarvänliga och pålitliga övervakningskameran Circle kommer med en rad förbättringar. Vi har nu bland annat 180° vidvinkel, långt bättre mörkerseende, mikrofon på kameran samt fler och bättre tillbehör som du kan sätta kamerahuset på.

Dessa lanserades under sommaren och finns att beställa redan nu. Du hittar den trådlösa och väderbeständiga modellen på den här länken.

Se fler videos och nyheter från IFA genom att trycka på taggen IFA2017 här till höger ->