IFA 2017 - Philips

Jätten lanserar gamingskärmar i nya serien Momentum

Philips gör väldigt mycket inom hemelektronik och underhållning, men har tidigare varit ganska kalla när det kommer till gamingskärmar. Med lanseringen av nya serien Momentum hoppas de ändra på det - och vi har kikat in de två mest spännande modellerna.

Momentum 43”

Den första skärmen, eller teven, vi fick kika på först är den nya flaggskeppsmodellen för Momentum-serien. Detta är en 43” stor skärm för kontor, PC-gaming och konsolgaming. Den har en VA-panel med 4K-upplösning med en uppdateringsfrekvens på 60Hz. Imponerande nog har den HDR 1000 och äkta bakgrundsbelysning med 32 olika zoner - vilket ger imponerande färgrymd, kontrast och svärta.

Det som gör den lämplig för PC-gaming är FreeSync tillsammans med dess förhållandevis låga responstid på 5ms GTG. Detta gör den väldigt lämplig att använda i spel där det inte går fort, t.ex i. äventyrsspel och likande, då vi får oerhörd detaljrikedom och respektabelt flyt. I jämförelse med en TV är denna också långt bättre för konsolgaming, särskilt med nya Playstation 4 Pro och Xbox One X, som kan använda 4K-upplösningen. En TV har normalt över 20ms responstid, vilket ger denna ,med 5ms GTG, en klar fördel. Vi fick inte svar på huruvida skärmens FreeSync är anpassad för kommande Xbox One X.

Övriga sköna detaljer med skärmen var USB-C som kan ge bild över DP och HDMI, så att du till exempel kan koppla in din laptop eller smartphone enkelt. Skärmen kommer också ha Ambiglow när den lanseras, vilket är lampor på undersidan av skärmen som lyser synkroniserat med det som händer på skärmen.

Skärmen kommer kosta runt 9000kr och har release i början av nästa år.

Momentum 32”

Lillebrodern i Momentum-serien är 32” stor och har en VA-panel med QHD-upplösning, vilket är en bra upplösning för storleken och en upplösning som passar moderna grafikkort bra då de klarar av att driva det med tresiffrigt antal bilder per sekund. Skärmen har också 144Hz uppdateringsfrekvens och 5ms GTG.

Skärmen har också ett Quantum Dot-filter som ska förbättra färgerna. Till skillnad mot storebrodern har den dock inte HDR 1000, utan HDR 600, vilket bland annat innebär att den inte har zonindelningar för bakgrundsbelysningen. Men kombinationen av de två teknikerna ska ge en klart bättre färgrymd i panelen än en vanlig standard VA-panel. Även den här modellen har Ambiglow.

Skärmen har release i slutet av året eller i början av nästa år, till ett rekommenderat pris runt 7000kr.

Vill du läsa fler nyheter och se fler videos från mässan så hittar du allt samlat under taggen IFA2017 här till höger ->