Medie-SM i CS:GO

Medie-SM i CS:GO

Taurus åter på plats i Stockholm för slutspel

Medie-SM i CS:GO avgörs för tredje året i rad på kraftfulla Taurus-datorer

Den 12 oktober kommer Stockholms medieelit låta sina anställda med fallenhet för e-sport göra upp om vinsten i Medie-SM i e-sport. Tio lag är anmälda till årets upplaga, där de alla hoppas kunna representera sin mediebyrå på bästa sätt. Tävlingen avgörs även i år i spelet CS:GO, Counter Strike: Global Offensive.

Anordnar eventet gör återigen Fragbite, Nordens största e-sport community, som ägs av Nyheter24-gruppen. För att ge de tävlande goda förutsättningar att ge sin egen förmåga rättvisa har Inet lånat ut tolv kraftfulla Taurus-datorer till eventet.

I sin vagga sågs eventet som ett roligt substitut för de redan etablerade Medie-SM i fotboll och tennis, men har sedan dess utvecklats till att bli ett långt större och mer seriöst åtagande.

- Detta är tredje året i rad vi arrangerar Medie-SM och vi är otroligt stolta över utvecklingen, säsong 3 är vår största satsning so far. Det är riktigt kul att få bjuda in våra branschvänner och visa det vi älskar - gaming. Tro dock inte att det är för skoj skull, det är ingen branschhemlighet att alla byråer avsatt arbetstid för tjuvträning, det är helt klart blodigt allvar, säger Daniel Pereaux, projektledare på Nyheter24.

Slutspelet äger rum i Nyheter24s e-sport studio och kommer streamas live med erfarna CS:GO-entusiaster från Fragbite. Vill du själv följa eventet kan du göra det på den här länken mellan klockan 17:00 och 00:00.

2017-10-12