Omen by HP 27 WQHD

Vi kikar på en gamingskärm från HP

OMEN by HP 27 WQHD är den första gamingskärmen från HP som vi erbjuder, och är en fullfjädrad gamingskärm med ett avskalat och minimalistiskt utseende.

OMEN är HP:s gamingmärke, och särskiljer sig genom att både ha ett annat formspråk och en annan logga än HP:s övriga sortiment. Formspråket utmärker sig genom att det flitigt används svarta och röda toner, rena raka linjer och kvadratiska former, så som den snedställda foten på OMEN by HP 27 WQHD.

Skärmen är, vilket namnet anspelar på, en 27” stor skärm med WQHD-upplösning. WQHD ger 2560x1440 pixlar och är den bästa upplösningen för spelare som vill ha hög detaljrikedom utan att belasta grafikkortet allt för mycket. Moderna grafikkort ur det övre mellansegmentet, så som NVIDIA GTX 1070, passar väldigt bra för den här upplösningen.

Panelen som används är en TN-panel med en svarstid på 1ms, vilket rimmar väl med skärmens fokus på gaming. Svarstiden gör skärmen väl lämpad även för snabba e-sportsspel, och din skicklighet kommer inte över huvud taget hämmas av skärmen.

För dig som vill ha gott flyt även i tungdrivna spel erbjuder skärmen NVIDIA G-Sync, vilket är en adaptiv synkroniseringsteknologi som matchar skärmens uppdateringsfrekvens med grafikkortets. Den stora fördelen med G-Sync är att du inte märker av tearing, ett negativt fenomen som får bilden att se brusten och hackig ut, när grafikkortet inte hänger med i tempot. För att använda NVIDIA G-Sync behöver du ett NVIDIA-grafikkort med stöd för det. Du hittar listan med alla grafikkort som har G-Sync på den här länken.

Du kan läsa mer om skärmen på den här länken.