Ryzen 2 släpps 19 april!

Ryzen 2 släpps 19 april!

Populära processorserien får en rad förbättringar

AMD Ryzen 2 släpps den 19 april och du kan förboka ditt exemplar redan nu. Ryzen 2 är en direkt uppföljare och ersättare till ursprungliga Ryzen och erbjuder en rad prestandaförbättringar. Enligt AMD erbjuder den nya toppmodellen 2700X hela 12% bättre flertråds-prestanda än föregående toppmodell 1800X, trots att dess rekommenderade lanseringspris är 34% lägre.

Först ut i den nya generationen är de mest högpresterande modellerna, med sex eller åtta kärnor. De nya processorerna bygger på samma arkitektur, Zen, och använder sig av samma sockel, AM4, som föregångaren.

Den nya serien erbjuder prestandaförbättringar genom förbättrad minneslatens, ännu bättre energieffektivitet, en mindre krympning, högre klockfrekvenser, bättre stöd för högpresterande internminne och förbättrad automatisk frekvensökning med teknikerna Precision Boost 2 och XFR 2, Extended Frequency Range 2.

Den stora nyheten med den automatiska frekvensökningen är att XFR 2 nu kan överklocka samtliga kärnor och trådar i processorn helt automatiskt, jämfört med ursprungliga XFR som endast överklockade ett fåtal kärnor åt gången. Ju kraftfullare kylning du har desto mer prestanda kommer du få genom denna automatiska överklockning, upp till 7% mer, utan att behöva röra ett finger eller riskera garantin.

Till de nya processorerna lanseras även ett nytt chipset, X470, som har stöd för nya lagringstekniken StoreMI och det förbättrade stödet för högpresterande internminne. För dig som redan har ett moderkort med AM4 och planerar att uppgradera till Ryzen 2 kan det behövas en BIOS-uppdatering, men i övrigt finns inga begränsningar mellan de två generationerna.

En annan trevlig nyhet med Ryzen 2 är att kylare nu ingår till samtliga modeller. Den nya flaggskeppsprocessorn 2700X ackompanjeras av nykomlingen Wraith Prism, en kraftfull kylare med RGB-belysning, medan de övriga modellerna skeppas med de kylare vi känner igen från förra generationen.

Likt föregångaren lanseras Ryzen 2 med konkurrenskraftiga priser och erbjuder exceptionell prestanda per krona. De är särskild lämpade användningsområden och applikationer som nyttjar många trådar, exempelvis redigering och streaming, men är också oerhört kompetenta spelprocessorer.

Följ knappen nedan för att läsa mer om och förboka de nya processorerna och moderkorten.

2018-04-13