Computex 2018 - MSI

Vi spanar in nyheter från mässgolvet

MSI Oculux NXG251 och hologramstativ

Under mässan visade MSI upp en helt ny och oerhört snabb e-sportskärm med 240 Hz uppdateringsfrekvens och G-Sync. Skärmen är 24.5” stor och har en TN-panel med Full HD-upplösning.

Det som gör skärmen unik är att den, enligt MSI, är den första skärmen i världen som erbjuder en responstid på löjligt låga 0.5 ms. Det var svårt att under ett kort test avgöra om skillnaden mot en vanlig 1ms-skärm känns, men oavsett kändes det som en extremt snabb skärm med fantastiskt bra flyt i.

I övrigt är det en platt skärm med tunna skärmkanter och inbyggd Mystic Light Sync. Skarp lansering väntas i början av 2019 och vi har ännu inga prisuppgifter.

MSI visade även upp en intressant prototyp av ett hörlursstativ. Inuti stativet finns en skärm som skapar en illusion av ett hologram, vilket ska fungera med valfritt objekt.

MSI Optix MPG27CQ - synkronisera med spelet

Den kompetenta gamingskärmen Optix MPG27CQ är redan lanserad och finns i vårt sortiment, men på mässan fick vi ta del av en spännande funktion som skärmen har och som vi inte kunde motstå att filma. Det går nämligen att synkronisera skärmens RGB-lister med händelser eller statusar i spel.

Funktionen är ett samarbete mellan SteelSeries och MSI, där SteelSeries GameSense byggts in i skärmen. Just nu finns stöd för fyra speltitlar, och fler ska komma. I videon får vi testa funktionen med CS:GO, där skärmens RGB-lister visar oss hur mycket ammunition och hälsa vi har kvar. Funktionen kan anpassas för varje spel och vi ser fram emot att se den användas i fler titlar. Läs mer om skärmen på knappen nedan.

Optix MAG491C – ultrawide gaming

MSI visade även upp en tidig version av deras kommande ultrawide-modell Optix MAG491C.

Skärmen är 49” stor och erbjuder 3840x1080 pixlar i formatet 32:9. Vi fick inte veta vilken panel som sitter i, men med stor sannolikhet är det samma VA-panel Samsung använder i C49J890. Panelen har en responstid på 4ms och har HDR400, high definition range upp till 400 nits. Skärmen har också adaptiv synkronisering i form av AMD FreeSync.

Optix MAG491C väntas till marknaden i början av 2019.


Mer om Computex

Computex i Taipei är en av världens absolut största årligen återkommande hårdvarumässor. Flera av världens största komponent- och hårdvarutillverkare har sina säten i just Taipei och därför visas normalt majoriteten av årets nyheter upp på en och samma gång. Vi samlar alla nyheter från mässan under taggen #Computex2018, som du hittar på knappen nedan.

Vi kommer komplettera nyheten om vi hittar något annat intressant att filma och vill du se allt vårt innehåll så snart som möjligt lägger vi även upp det på våra sociala medier. Följ oss på Facebook, Youtube och Instagram.