Computex 2018 - ROG

Vi spanar in Republic of Gamers nyheter

ROG Phone.

På Computex visade Republic of Gamers upp ROG Phone, en mobil anpassad för gaming.

Med ROG Phone vill de ge den växande marknaden för mobil gaming ett självklart val för sitt spelande. De har handplockat Qualcomm Spandragon 845-processorer och ökat frekvensen till 2.96 GHz. Tack vare frekvensökningen är det marknadens snabbaste mobilprocessor just nu. Prestandan möjliggörs av en avancerad kyllösning, som dessutom kan kompletteras med en extern fläkt som håller både mobil och händer kylda. För att ge ytterligare fördelar för gamers har de även utrustat ROG Phone med en 90Hz-skärm som har blott 1 ms i responstid.

De erbjuder även flera tillbehör som förbättrar spelandet. Vi fick testa fysiska kontroller som fästs på sidan av mobilen och som låter oss använda alla touchfunktioner utan att täcka skärmen. De kommer dessutom släppa två typer av dockningsstationer, en för att sitta vid en stor monitor och en för att ge en ytterligare monitor i mobilens egna storlek.

Sammantaget var vi imponerade av hur genomtänkt mobilen var. Den erbjuder flera praktiska funktioner som vi tror spelare kommer ha god användning av. Vi har inget releasedatum eller pris än, men vi har fått bekräftat att den kommer lanseras i Sverige.

ROG Strix Scar II.

Scar II är en direkt uppföljare till fjolårets Scar. Det är en smalare och lättare gaminglaptop än sin föregångare, men erbjuder trots det flera stora estetiska och prestandamässiga förbättringar.

Bland förbättringarna hittar vi en helt ny och imponerande IPS-skärm på 15.6”. Den har tunna skärmkanter, 100% sRGB, 144 Hz uppdateringsfrekvens och en responstid på blott 3ms GTG.

Den största prestandamässiga uppgraderingen står processorn för, där vi nu går från fyra till sex kärnor med tolv trådar tack vare Intels nya Core i7 8750H. Grafikkortet är fortsatt ett fullfjädrat GTX 1070 Max-P, Max Performance.

GL504 Scar II släpps i början av juli och vi är exklusiva lanseringspartners. Du kan läsa mer och förboka ditt exemplar på knappen nedan.

Gladius II Wireless

Gladius II Wireless är en trådlös variant av den populära gamingmusen Gladius II Origin, vilken vi gjort en video på tidigare. De två mössen delar samma exteriör, med en snygg metalliknande finish, flera RGB-zoner med Aura Sync och Maya-mönster på sidornas gummigrep.

Den nya modellen erbjudet trådlös anslutning både över 2.4Ghz-bandet genom medföljande mottagare och över Bluetooth. När 2.4 GHz-bandet används har musen blott 1 ms responstid. Musen är även utrustad med den högpresterande sensorn Pixart 3988, vilket är en av marknadens absolut bästa sensorer för gaming just nu.

Gladius II Wireless ska finnas på lager i slutet av sommaren och väntas kosta cirka 1 000 kr.

ROG Balteus QI

ROG visade även upp den kommande musmattan Balteus QI.

Balteus QI har, som det låter, inbyggd QI-laddning. QI-laddning är trådlös laddning som ofta återfinns i moderna mobiltelefoner i den över priskategorin. Musmattan är 370x320 mm stor och har inbyggda RGB-lister som löper runt alla kanter. RGB-listerna är uppdelade i 15 olika zoner som går att styra individuellt med Aura Sync.

Vi har inga releasedatum eller prisuppgifter på Balteus QI än.

ROG Delta

ROG Delta är ett nytt gamingheadset med enkel och stilig design, kraftfullt ljud och gott om RGB-belysning som går att styra med Aura Sync.

ROG Delta är helt Plug-n-Play, vilket innebär att den har förstärkare och DAC inbyggd i själva headsetet, vilka båda kommer från ESS Sabre. Detta gör att den kringgår annan förstärkning och ger kraftfullt ljud över digital signal oavsett vad du ansluter den till. Dessa lurar är alltså för dig som inte redan har ett kraftfullt ljudkort och som vill ha både ljud och förstärkning med en och samma lösning.

Med Delta har ROG valt att använda USB-C som anslutning, vilket möjliggör att använda headsetet med mobiler som använder gränssnittet. Adapter för USB-A ska ingå.

Headsetet kändes högkvalitativt och satt väldigt bekvämt. Det väntas kosta strax över 2 000 kr och ska nå den svenska marknaden i slutet av sommaren.

ROG Thor – gudomligt nätaggregat med OLED-skärm.

Likt flera andra tillverkare expanderar Republic of Gamers sitt ekosystem genom att ge sig in på nya produktkategorier. På Computex 2018 visade de upp sitt senaste tillskott: nätaggregatet Thor.

Thor är ett oerhört kraftfullt nätaggregat framtaget tillsammans med välkända Seasonic. Nätaggregatet har en effekt på 1 200W och har fått ett 80+ Platinum-certifikat, ett bevis på att den har väldigt hög energieffektivitet.

Men det är inte bara Thors specifikationer som drar blickarna till sig, utan även dess utseende och extrafunktioner. Nätaggregatet har en inbyggd OLED-skärm som kan visa strömförbrukningen i realtid. Thor är även klätt i RGB-belysning med Aura Sync.

Thor ska finnas att köpa senare i år, men vi har inga prisuppgifter eller information om andra modeller ännu.


Mer om Computex

Computex i Taipei är en av världens absolut största årligen återkommande hårdvarumässor. Flera av världens största komponent- och hårdvarutillverkare har sina säten i just Taipei och därför visas normalt majoriteten av årets nyheter upp på en och samma gång. Vi samlar alla nyheter från mässan under taggen #Computex2018, som du hittar på knappen nedan.

Vi kommer komplettera nyheten om vi hittar något annat intressant att filma och vill du se allt vårt innehåll så snart som möjligt lägger vi även upp det på våra sociala medier. Följ oss på Facebook, Youtube och Instagram.